HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Çölyak PKU El Ele Derneğinden Rektör Savaş’a Teşekkür
29 Mart 2024, Cuma
Uşak Çölyak PKU El Ele Derneğinden Rektör Savaş’a Teşekkür

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’a Uşak Çölyak PKU El Ele Derneği tarafından üniversite yemekhane menüsüne glutensiz menü seçeneği eklenmesinden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Uşak Üniversitesi Öğrenci Konağında Uşak Çölyak PKU El Ele Derneği tarafından düzenlenen iftar programına Rektör Savaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Burak Bozkurt Gürses, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekai İnan, Uşak Çölyak PKU El Ele Derneği Başkan Ömre Ümran Aydın, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Fulya Akyıldız, Sivil Toplum Çalışmaları Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Halime Durkut, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Kerim Ezeri ve dernek üyeleri katıldı.

Uşak Üniversitesinin her zaman çölyaklı bireylerin yanında olmasından mutluluk duyduklarını belirten Çölyak PKU El Ele Derneği Başkan Ömre Ümran Aydın, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’a teşekkür etti.

Uşak Üniversitesinin “Engelsiz Üniversite” olarak her zaman özel gereksinimli bireyler için çalışmalar yaptığını söyleyen Rektör Savaş, “Çölyak hassasiyeti olan bireylerimiz dışarıda beslenmeme konusunda ciddi sorunlar yaşıyorlar. Çölyak PKU El Ele Derneğimiz bize gelerek bu bireylerle ilgili bilgi verdiler. Bizde gerekli çalışmaları yaparak onlara uygun menüler hazırladık. Türkiye’de böyle bir menü hazırlayan ilk üniversite de Uşak Üniversitesidir. Her zaman özel gereksinimli bireyler için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.