HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi SCIMAGO Sıralamasında Yer Almaya Devam Ediyor
12 Mart 2024, Salı
Uşak Üniversitesi SCIMAGO Sıralamasında Yer Almaya Devam Ediyor

Yükseköğretim ve araştırma kurumlarını araştırma performansı, inovasyon çıktıları ve toplumsal etki olmak üzere 3 ana gösterge grubu üzerinden değerlendiren SCIMAGO 2024 sıralaması açıklandı.

Uşak Üniversitesi, dünyadan 4 bin 762 üniversitenin yer aldığı listede 3 bin 286’ıncı sıra da yer alarak sıralamadaki yerini geçen seneye göre 199 sıra yükseltti.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Scimago Institutions Rankings- Universities 2024 sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, SCIMAGO kapsamında değerlendirilen üniversite sayısının her geçen yıl arttığını belirterek Uşak Üniversitesinin dünya üniversiteler sıralamalarında yer almaya devam ettiğini ve bu başarının Uşak Üniversitesi Ailesinin başarısı olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Ekrem Savaş yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “SCIMAGO, Scopus veri tabanında yer alan bilgilerden geliştirilen; araştırma performansı, inovasyon çıktıları ile web görünürlükleri ve toplumsal etkileri olmak üzere üç temel göstergeyi birleştiren bir sıralama yöntemidir. Uşak Üniversitesi 2020 yılından itibaren bu sıralamaya girmeye hak kazanmıştı. Bu sene dünyadan 4 bin 762 üniversitenin yer aldığı listede 3 bin 286’ıncı sırada yer alarak geçtiğimiz seneye göre yerimizi 199 sıra yükseldik. Türkiye’den 140 üniversitenin yer aldığı listede Türkiye üniversiteleri arasında ise 102. sırada yer aldık. Ayrıca Üniversitemiz SCIMAGO’nun toplumsal etki sıralamasında 67. sırada yer alarak bir önceki yıla göre 27 sıra yükselme başarısı göstermiştir.’’ şeklinde bilgi verdi.