HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / “Aşıklar Diyarı Uşak’ta Spor Aşkı İçin Elele” Projesi İşbirliği Protokolü İmzalandı
7 Mart 2018, Çarşamba
“Aşıklar Diyarı Uşak’ta Spor Aşkı İçin Elele” Projesi İşbirliği Protokolü İmzalandı

Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi ve Uşak Üniversitesi arasında “Aşıklar Diyarı Uşak’ta Spor Aşkı İçin Elele” Projesi İşbirliği Protokolü, Uşak Valiliği toplantı salonunda Vali Salim Demir, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş arasında imzalandı.

Vali Salim Demir  “Aşıklar Diyarı Uşak’ta Spor Aşkı İçin Elele” projesi ile ilgili ilk tanıtımı ve protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanlığı ve Uşak Üniversitesi ile bir araya geldiklerini belirterek “Protokolümüzün bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Destek olan herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza ve gençlerimize de hayırlı sonuçlar vermesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.”şeklinde konuştu.
Protokol imza töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş gençlerle ilgili her türlü projenin yanında ve destekçisi olduklarını söyledi. “Aşıklar Diyarı Uşak’ta Spor Aşkı İçin Elele” Projesi İşbirliği Protokolünün hayırlı olmasını dileyen Rektörümüz “Bu proje, Uşak Valiliği, Uşak Belediye Başkanlığı ve Uşak Üniversitesi’nin katılım ve destekleriyle; Öğrenmenin en etkili yöntemi olan oyunla, bu sürecin en etkili aktörü olan öğrencinin gerçek hayattaki eğitim eksikliklerinin tamamlanmasına katkıda bulunup, sosyal ve akademik başarısını destekleyerek, topluma fiziksel, zihinsel ve psikolojik olarak sağlıklı, özgüveni ve hayat becerileri gelişmiş bireyler kazandırmayı hedeflemektedir. Başta Sayın Valimiz olmak üzere Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’a ve projede emeği geçecek herkese teşekkür ediyorum. İmzaladığımız protokolün Uşak’a hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonraki süreç içerisinde daha güzel projelere de imza atacağımızı düşünüyorum. Gençlerin olduğu her yerde biz üniversite olarak varız. Çünkü gençlerle beraber 24 saatimizi geçiriyoruz. O nedenle gençlerle ilgili yapılacak her türlü aktivitede, her türlü projede Uşak Üniversitesi olarak yer almaya devam edeceğiz.”dedi.

Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise Uşak’ın spor şehri olması adına ve diğer alanlarda da bir üst perdeye çıkarmak adına Sayın Valimizin önderliğinde ve Uşak Üniversitesi işbirliğinde güzel bir etkinliğe başlanacağına dikkat çekerek “İlimizde yaşayan tüm öğrencilerimizi belli bir kontrolden geçirerek spora yatkın gençlerimizi basketbolunmuzun özellikle altyapısında gelişim Ligi'nde ve süper ligde oynayacak nitelikte olanları tespit edip Uşaklı yerli oyuncularımızı yetiştirmek istiyoruz. Bu anlamda üniversitemizle ve Sayın Valimiz ile birlikte bu protokol imzalıyoruz, şimdiden şehrimize hayırlı olsun.”dedi.

fotoğraflar için tıklayınız