HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi TTO, Proje Eğitimlerine Devam Ediyor
12 Eylül 2023, Salı
Uşak Üniversitesi TTO, Proje Eğitimlerine Devam Ediyor

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) tarafından 11 Eylül 2023 tarihinde çevrimiçi olarak "TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimi" düzenlendi.

Yoğun madde fiziği alanında çok sayıda yayını ve projesi bulunan, Fizik/Yoğun Madde Fiziği alanındaki çalışmaları ile 2022 yılında BAGEP,  TÜBA-GEBİP ve TÜBİTAK Teşvik Ödüllerini almaya hak kazanan Doç. Dr. Mehmet Yağmurcukardeş'in eğitmen olarak katıldığı etkinliğe akademisyenler yoğun ilgi gösterdi.

Eğitim kapsamında proje başvuru formları, araştırma sorusunun/hipotezinin oluşturulması, projenin özgün değeri, amaç ve hedefleri arasındaki farklar, iş paketleri ve iş-zaman çizelgesinin hazırlanması gibi kısımları anlatan Doç. Dr. Yağmurcukardeş aynı zamanda kabul almış farklı projelerle ilgili bilgiler de paylaştı.

2023 yılı 1. Dönemi kapsamında 2 adet TÜBİTAK 1001 projesi kabul alan Uşak Üniversitesi akademisyenleri 2023 yılı 2. Dönemi için hazırlıklarına devam ediyor. UTTO’nun da düzenlediği proje hazırlama eğitimleri ve mentörlük süreçleri ile destek verdiği süreçte kabul alan proje sayılarının artacağı öngörülüyor. Başvuruları 25 Eylül 2023 tarihine kadar devam edecek olan TÜBİTAK 1001 projelerine yönelik olarak UTTO tarafından eğitimler, alanlara yönelik olarak düzenlenmeye devam edecektir.