HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Güz Yarı Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısına Katıldı
21 Şubat 2018, Çarşamba
Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Güz Yarı Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısına Katıldı

Uşak Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarı Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı, 20 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuray Şahinler, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Mahmut İslamoğlu ile Yrd. Doç. Dr. Osman Yüksel ve fakülte öğretim elemanları katıldı.

Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuray Şahinler, toplantıda fakülte hakkında bilgi vererek, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarı Yılında gerçekleşen akademik faaliyetlerden bahsetti.

Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş ise yaptığı konuşmada akademik çalışmaların arttırılması konusunda temennilerde bulunarak şunları söyledi: “Ziraat eğitiminin ve konuyla ilgili araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin ülkemiz için çok önemli olduğunu ifade etmek isterim. Bu bağlamda Ziraat Mühendisi yetiştirmek önemli bir vazifedir. Bölgemize ve ülkemize çok önemli katkılar sağlayacak, inovasyona dayalı projeler üretmeliyiz. Fikri ne olursa olsun, yeter ki vatan haini olmasın, biz çalışan, üreten kişilere her zaman destek oluruz. Marifet iltifata tabidir. Bilim insanı kendini her zaman geliştirmeli. O nedenle bizim daha çok çalışmamız lazım, üretmemiz lazım ki gelişelim. Hayatta çok çalışmaktan ölen yoktur. Üniversitemiz için, ülkemiz ve devletimiz için herkes kendine düşen görevi yerine getirmelidir. Memleketimizin huzurunu bozmak isteyen hain çok. Biz sırt sırta verdikten sonra kimse bizi bölemez. Bu nedenle akademisyenler olarak bize çok görev düşüyor. Bilimsel ve teknolojik çalışmalarımızla ülkemizi kalkındıracağız. Örneğin bakın çok önemlidir, ekmek israfını önlememiz gerekiyor. Yiyeceğimiz kadar tüketmeliyiz. Ziraat Fakültesi olarak bu konuda toplumu bilinçlendirecek çalışmalar yapmalıyız. Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”dedi.

Toplantı dilek ve temennilerin ardından sona erdi.