HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi ile Iğdır Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
22 Mayıs 2023, Pazartesi
Uşak Üniversitesi ile Iğdır Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Uşak Üniversitesi ile Iğdır Üniversitesi arasında kurumsal iş birliğini geliştirmeye yönelik akademik iş birliği protokolü imzalandı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ile Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma tarafından imzalanan protokol, beş yıl boyunca geçerli olacak. Protokol doğrultusunda iki üniversite arasında akademik personel ve öğrenci değişimlerini sağlanacak. Protokol kapsamında öğretim üyesi değişimi, akademik çalışma için öğrenci değişimi, temel bilimsel araştırmaları yürütmek üzere öğrenci ve doktora sonrası araştırmacı değişimi yapılacak.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş üniversiteler arası ortaklaşa yapılan çalışmaların çok kıymetli olduğunu ifade ederek bu gibi protokoller ile öğrencilerin kendilerini daha fazla geliştirme fırsatı yakaladıklarını belirtti. Misafirperverliğinden ötürü Rektör Prof. Dr. Alma’ya teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Savaş protokolün hayırlı olmasını diledi.

Rektör Alma ise protokolün her iki üniversite için de hayırlara vesile olmasını temenni ederek bu tarz iş birliği protokollerinin personelin ve öğrencilerin bakış açılarını geliştirmelerine olanak sağladığını belirtti.

Protokol, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.