HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Türkiye’de Hukuk Devleti İlkesi Bağlamında İdari Yargının Rolü ve Önemi Konuşuldu
9 Mayıs 2023, Salı
Türkiye’de Hukuk Devleti İlkesi Bağlamında İdari Yargının Rolü ve Önemi Konuşuldu

Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü ve Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü iş birliğiyle Danıştay ve İdari Yargı Haftası ve Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında “İdari Yargı Haftası: Türkiye’de Hukuk Devleti İlkesi Bağlamında İdari Yargının Rolü ve Önemi” başlıklı çevrimiçi konferans gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi YouTube kanalından canlı yayınlanan konferans, Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Fulya Akyıldız’ın moderatörlüğünde gerçekleşti. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü İdare Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aydın Gülan’ın konuşmacı olduğu etkinlikte hukuk ve hukuk devleti kavramının önemini anlatıldı. Prof. Dr. Gülan, Osmanlı’dan günümüze hukuk devletinin gelişimini aktararak “Kuvvetli bir idari yargı mekanizması idarenin hatalarından bizi koruduğu gibi bizzat idareyi de korur. Bu da hukuk devleti olmaya büyük bir katkı sağlar” dedi.

Prof. Dr. Aydın Gülan, danıştayın kuruluşu ve hem ülkemizde hem de dünyadaki örneklerinin çalışma prensibi hakkında da dinleyicilere ayrıntılı bilgi vererek soruları cevapladı.