HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinden Girişimciye Büyük Destek
13 Nisan 2023, Perşembe
Uşak Üniversitesinden Girişimciye Büyük Destek

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından BİGG-USTECH projesi tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde yapıldı.

Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Atike İnce Yardımcı’nın TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programını tanıttığı toplantıya idari, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Atike İnce Yardımcı yaptığı sunumda şu bilgileri kaydetti: “Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin BİGG-USTECH projesi ile TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı Uygulayıcı Kuruluşu olduğu 2023/1 BİGG çağrısı açılmıştır. Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) ve proje ortakları Zafer Teknopark A.Ş., Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi TTO ve Kütahya Sağlık Bilimleri TTO işbirliğinde BİGG-USTECH projesiyle, Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya bölgesi başta olmak üzere ulusal kapsamda girişimci adaylarına fikir aşamasından ticarileşme aşamasına kadar destek verilecek, teknoloji ve bilgi aktarımı sağlanacaktır. Teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerinin TÜBİTAK tarafından desteklenmesini sağlamak için 450 bin TL yatırım desteği sağlayan TÜBİTAK 1512 BİGG (Bireysel Genç Girişim) Desteği Programı 2023/1. Dönem Çağrısı başvurularını almaya başlamıştır. Programımız kapsamında 12 Mayıs 2023 tarihine kadar başvurular alınacaktır.”

Teknoloji ve yenilikçilik odaklı iş fikirleri ile desteklenmeye hak kazanan girişimcilere TÜBİTAK tarafından “Mükemmeliyet Mührü” verilecek ve 450 bin TL yatırım desteği sağlayacak program ile ilgili detaylı bilgiye https://biggustech.usak.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.