HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Tasarımları ile Dünyaya Açılmaya Devam Ediyor
7 Nisan 2023, Cuma
Uşak Üniversitesi Tasarımları ile Dünyaya Açılmaya Devam Ediyor

Yurtiçi ve dışında üretim tesisleri bulunan TYH Tekstil A.Ş. ile Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (DTS) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Rektörlük makamında gerçekleşen protokole, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve TYH Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Mehmet Kaya imza attı. Törene, DTS Merkezinden Öğr. Gör. Dr. Elif Kalkanlı Kurt, Öğr. Gör. Fatih Aytekin, Arş. Gör. Dr. Ayşe Şevkan Macit ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep San, Ar-Ge Merkezi Sorumlusu Şafak Birol ve TYH Tekstil bünyesinde çalışan Uşak Üniversitesi mezunu tekstil mühendisleri katıldı.

Yıllık 20 milyon adet üretim kapasitesi, 4 binin üzerinde çalışanı, Türkiye'nin en büyük hazır giyim üreticilerinden birisi olan TYH Tekstil ile DTS Tasarım Merkezi arasında imzalanan protokol ile tasarım, dijitalleşme, eğitim, bilimsel, teknik iyileştirme faaliyetlerini kapsayan işbirliği yapılacak.

Uşak Üniversitesinin “Aklın ve Bilimin Işığında Yeni Nesil Üniversite” olma vizyonuyla çıtasını her geçen gün daha da yükseklere çıkardığını söyleyen Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Savaş, “Tasarımları dünyanın farklı noktalarında tüketicilerle buluşan TYH Tekstil iş birliği için Uşak Üniversitesini tercih etti. Ülkemiz için önemli bir değer olan TYH Tekstil ile çalışmalar ve projeler yapmak hem üniversitemiz hem de Türk tasarım sektörü adına gurur vericidir. DTS Tasarım Merkezi ile TYH Tekstil arasında dijitalleşme çalışmalarına pilot projeler üzerinden başlanırken, ortak çalışmalara yönelik olarak planlamalar yapılıyor.  Yakın zamanda iş birliğimiz çerçevesinde 6 farklı Avrupa Birliği ülkesinin yer aldığı Avrupa Birliği projesi başvurusu yapıldı. Avrupa Birliği projelerine yönelik olarak yapılan hazırlık çalışmalarının ve potansiyel yeni projelerin imzalanan bu protokol ile hızlandırılması ve uluslararası desteklerden ülkemizin aldığı payın arttırılması hepimizi mutlu edecek” dedi.

TYH Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Mehmet Kaya ise protokolün iki tarafa da hayırlı olmasını dilediğini belirtti.