Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bölgedeki Üreticilere Eğitimler Vermeye Devam Ediyor
23 Mart 2023, Perşembe

Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi, bölge tarımının gelişmesine katkı sunmaya devam ediyor.

Ziraat Fakültesi öğretim elemanları tarafından, gelen talepler doğrultusunda Uşak’ta ve bölgede üretim yapan çiftçilerimize eğitimler veriliyor. Bölgenin tarım alanındaki gereksinimleri dikkate alınarak verilen eğitimlerden biri daha Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından gerçekleştirildi.

Uşak-Sivaslı Yerel Eylem Grubu Derneği’nin Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen IPARD’ın bir alt tedbiri olan LEADER Projesi kapsamında Yerel Kalkınma Stratejisi ve 2023 Yıllık Uygulama Planı kapsamında yer alan bölgede üretimi yapılan Sivaslı Çileği, Sivaslı Fasulyesi, Sivaslı Biberi için üreticilere, markalaşma süreçleri, katma değer arttırıcı çalışmalar ve kısa tedarik zincirlerinin oluşturulması konusunda Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Buket Çelen tarafından eğitim verildi.