HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Depremzede Kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Unutulmadı
8 Mart 2023, Çarşamba
Depremzede Kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Unutulmadı

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş il protokolü ile birlikte Uşak KYK Erkek Yurdunda misafir edilen depremzede kadınlarla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya geldi.

Vali Vekili Muammer Balcı, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Fahri Semiz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ekrem Boran ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Hacı Tevfik Özdemir, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Uşak KYK Erkek Öğrenci Yurdunda misafir edilen depremzede kadınlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Uşak İl Müdürlüğünün düzenlediği “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinliğine katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Vekili Balcı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak “Kadınlara hak ettikleri en üst değeri vermek hem kültürümüzün hem medeniyetimizin hem de anayasamızın bize emirleridir” dedi.

Tören sonrasında kadınlara karanfil veren protokol üyeleri, depremzede kadınlarla sohbet ederek, dilek ve isteklerini dinledi.

Uşak Üniversitesinde Depremzede Ailelere Film Gösterimi

Programın ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Uşak Üniversitesinde depremzede aileler için film gösterimi gerçekleştirildi. Bir Eylül Yerleşkesi içinde bulunan KYK Kız Yurdunda misafir edilen depremzede aileler, Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde, Vali Vekili Muammer Balcı, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş ve il protokolüyle birlikte “Masal Bitti Ben Büyüdüm” isimli filmi izledi.

Film gösterimi öncesi konuşan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, depremde hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımızı anarak depremzede aileleri üniversitede ağırlamaktan mutluluk duyduklarını, her zaman depremzedelerin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi. Kadının toplum için önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Savaş “Kadınlar sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde değil, her zaman bizim için önemli.  Çünkü kadınlarımız insanlığın var oluş nedenidir. Eğer kadınlar olmasaydı insanlık da olmazdı. Kadın bazen işten yorgun gelen eşini karşılarken, bazen eşiyle birlikte akşama kadar tarlada çalışırken, bazen eşine umut kaynağı olurken, bazen ilk mesajın kendisine geldiğinde Allah’ın Resul’ünü teselli eden Hz. Hatice olarak bazen de Hz. Fatıma bazen bir Zübeyde hanım olarak karşımıza çıkmaktadır. Kadının rolü çok büyüktür. Kadınları sadece bir gün değil her gün hatırlamalıyız. Hayatımızın her anında bizlere destek olan, sevgi ve şefkat gösteren, yetiştiren, eğiten ve öğreten kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar bu vesile ile Ülkemizin yaşadığı deprem felaketinde ahirete irtihal eden başta kadınlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” şeklinde konuştu.