HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi’nin öğrencileri ve personelleri yardım için deprem bölgesine gitti
11 Şubat 2023, Cumartesi
Uşak Üniversitesi’nin öğrencileri ve personelleri yardım için deprem bölgesine gitti

Uşak Üniversitesi’nin öğrencileri ve personelleri Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden etkilenen depremzede vatandaşlarımıza yardım etmek için deprem bölgesine doğru yola çıktı.

Personel ve öğrencilerin deprem bölgesine gidişi ile ilgili olarak Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ilimizi etkileyen depremler herkes gibi bizim de yüreğimizi yaktı. Depremin ilk gününden beri bölgeye elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz. 20 kişiden oluşan gönüllü öğrenci ekibimizi lojistik destek için Mersin'e, 8 kişiden oluşan üniversite personelimizi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne doğru dualarla yolcu ettik. Deprem bölgesindekilerin bir nebze de olsa yaralarını sarabilmek için böyle bir ekip kuruldu. Kendilerine teşekkür ediyorum’’dedi.

Rektör Savaş; ayrıca “İlk günden itibaren deprem bölgesindeki öğrencilerimizle irtibat kurmak için gayret içindeyiz. Gerek maille gerek WhatsApp gurupları ile öğrencilerimizle iletişim halindeyiz. Gelen mesajlara anında cevap veriyor, isteklerini yerine getiriyoruz. İhtiyaçlarını tespit ediyor, hem üniversitemiz hem de yardımseverler aracılığıyla yardım sağlıyoruz. Eğitim-öğretim başladığında gelecek dönemle ilgili ne gibi destekler sunulacağına dair öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz. AFAD aracılığıyla barınma sorunu olan öğrencilerimize de destek oluyoruz.’’şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Savaş, Deprem bölgesindeki öğrencilerimize seslenerek, ‘‘Eğer bizlere ulaşmak isterseniz lütfen usak@usak.edu.tr adresine yazın. Sizlere destek olmak için hazırız.’’ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Savaş ‘‘Öğrencilerimizden ve personelimizden yakınlarını kaybedenler oldu. İki öğrencimizin enkaz altından çıkarılmasını sağladık. Yakınlarını kaybeden öğrencilerimize ve personelimize sabırlar diliyorum. Depremde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”dedi.