HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Genç Nesiller Yarışıyor Proje Yarışmasının İkincisini Gerçekleştirecek
16 Ocak 2023, Pazartesi
Uşak Üniversitesi Genç Nesiller Yarışıyor Proje Yarışmasının İkincisini Gerçekleştirecek

Uşak Üniversitesi ile Helal Finans Araştırmaları Derneği (HEFİAD) arasında “2. Genç Nesiller Yarışıyor” proje yarışması kapsamında iş birliği protokolü imzalandı. Protokole Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve HEFİAD Genel Başkanı Mehmet Gürdaş imza attı.

Protokol kapsamında, Uşak Üniversitesi tarafından ve HEFİAD işbirliğiyle Ege Bölgesinde; Türkiye’de mühendislik, teknoloji ve eğitim alanlarında öğrenci projelerinin geliştirilmesi amacıyla geçen sene birincisi yapılan “Genç Nesiller Yarışıyor” proje yarışmasının ikincisi gerçekleştirilecek. Yarışmanın duyurusu, projelerin toplanması, jürilerin belirlenmesi, projelerin jüri değerlendirme süreçleri, etkinliğin organizasyonu Uşak Üniversitesi tarafından yapılacak.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Genç Nesiller Yarışıyor” proje yarışmasının ikincisini düzenleyecek olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti. Bu tür etkinliklerle öğrencilerin proje tabanlı öğrenme yöntemiyle problem çözme tekniklerini, bilimsel yöntemin aşamalarını öğrenip geliştirilmelerini sağlamak ve gençlerin kendilerine olan güvenini, sorunlara çözüm üretme potansiyellerini arttırmayı amaçladıklarını söyleyen Prof. Dr. Savaş, HEFİAD’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

HEFİAD Genel Başkanı Mehmet Gürdaş ise Uşak Üniversitesi tarafından gençler için düzenlenen projeye destek olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.