HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinde Mini Dünya Kupası Heyecanı
4 Ocak 2023, Çarşamba
Uşak Üniversitesinde Mini Dünya Kupası Heyecanı

Uşak Üniversitesinde; Uluslararası Öğrenciler Kurum Koordinatörlüğü, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Uluslararası Öğrenci Topluluğu tarafından üniversitede öğrenim gören uluslararası öğrencilerin yer aldığı “Mini Dünya Kupası Futbol Turnuvası” 22-30 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlendi.

Turnuvaya Afganistan, Azerbaycan, Filistin, Irak, Mali, Mısır, Somali, Suriye, Türkmenistan ve Yemenli öğrencilerin oluşturduğu takımlar katıldı. Çekişmeli geçen turnuva renkli görüntülere de sahne oldu. Suriyeli Öğrenciler Futbol Takımı’nın şampiyon olduğu turnuvada Yemenli Öğrenciler Futbol Takımı 2’nci Somalili Öğrenciler Futbol Takımı 3’üncü oldu.

Uluslararası Öğrenciler Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Karaman; “Düzenlenen bu turnuva ve bunun gibi etkinlikler, üniversitemizde eğitim- öğretim gören uluslararası öğrencilerin birbiriyle kaynaşmasını sağlarken, öğrencilerin üniversiteye olan aidiyet duygularını arttırıyor. Finaller öncesinde gerçekleşen etkinlik sayesinde öğrencilerimiz hem eğlendi hem de streslerini attı.” dedi.

Bu tip etkinlikler düzenlenmeye devam edeceklerini söyleyen Dr. Karaman, turnuvanın organizasyonunda büyük emeği geçen Uluslararası Öğrenci Kurum Koordinatör Yardımcısı ve Uluslararası Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Dr. Serdar Sever ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı personeli Şube Müdürü Erol Tosun’a da teşekkür etti.