HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğrencileri Hazırladığı Projeleri Sergiledi
30 Aralık 2022, Cuma
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğrencileri Hazırladığı Projeleri Sergiledi

Uşak Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2022-2023 Güz Dönemi Peyzaj Planlama Dersi Kentsel Tasarım Sergisi ile Finike İlçesi Bitirme Projesi Sergisi, Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanında açıldı. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Kabalcı, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İncilay Yurdakul, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. İncilay Yurdakul “21’inci yüzyıldayız. 21’inci yüzyıl, 20’nci yüzyılın yüzyılda yaptığı bütün büyük değişikliklerin üstünde bir çeyrek yüzyıl yaşıyoruz. 20’nci yüzyıl gerçekten dünyada büyük bir çağ dönüşümünü gerçekleştirdi. 1900’lerin başında dünya birbiri ile savaşırken mimarlar, şehir ve bölge planlamacıları dünyayı planlamaya başladılar. Bu hem o yüzyıl hem de bu çeyrek yüzyıl içerisinde çok gelişerek devam etti. Bugün artık bu planlamalarımızı dijital platformlarda yazılımlarla gerçekleştiriyoruz” dedi.

“Hayal dünyanız geniş olsun”

Törene katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Kabalcı ise, “Artık modern insanlar, eğitim, çevre iç içe geçmiş durumda. Bizim duygularımızı düşüncelerimizi, gelecek planlarımızı kentler oluşturuyor. Kentler bizim yaratıcılığımızı, mutluluğumuzu, komşularımızın niteliğini arttırıyor. Bu duruma tarihsel olarak bakarsak en rahat dönemimizi yaşıyoruz. Yüzyıl öncesin düşünürseniz Doğubeyazıt’tan Çin’in Sincan bölgesinden atalarımızın Anadolu’ya yürüyüşüne baktığınız zaman ne kadar yol kat ettiğimizi görürsünüz. Hayal dünyanız geniş olsun.” diye konuştu. 

Açılış konuşmalarının ardından; Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Dilşen Onsekiz ve Arş. Gör. Feyza Aydın Çolakoğlu’nun yürütücülüğünde hazırlanan 2’nci sınıf öğrencilerinin projelerini içeren "Peyzaj Planlama Dersi Kentsel Tasarım Sergisi" ve son sınıf öğrencilerinin proje ve maketlerini içeren Şehircilik Projesi 8. Atölyesi "Finike İlçesi Bitirme Projesi Sergisi” açılışı gerçekleşti. Konuklar sergiyi gezerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.