Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinin Temiz Enerji ve Sürdürülebilirlilik Projelerine TÜBİTAK’tan Destek
6 Aralık 2022, Salı

Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canan Kandilli'nin yürütücüsü olduğu ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaser Açıkbaş ile Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan F. Öztop’un araştırmacı olarak katkıda bulunduğu, “Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar (NSEB) Kapsamında Doğal Zeolit Plakalı Kompozit Trombe Duvar Sisteminin Üretimi, Performansının Değerlendirilmesi ve Optimizasyonu” başlıklı proje, TÜBİTAK 1005 Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş yaptığı yazılı açıklamada, “Küresel ısınma, enerji arz güvenliği, Paris İklim Anlaşması, Yeşil Mutabakat, Sıfır Karbon hedeflerimizin gerçekleşmesi için yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarından faydalanılması çok önemli. Bu bağlamda yeni projemiz, fosil kökenli yakıtlara bağımlılığımızı azaltırken sürdürülebilirlik amacına önemli bir katkı koyacaktır. Projemizde, güneş enerjili ısıl depolama alanında katma değeri yüksek ürünler ortaya konacak. Temiz enerji ve sürdürülebilirlik alanlarında hem kurumsal hem de akademik olarak gerekli özeni gösteren hocalarımızı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.