HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Narkotik Şube Müdürlüğü Gençleri Bağımlılık Konusunda Uyardı
5 Aralık 2022, Pazartesi
Narkotik Şube Müdürlüğü Gençleri Bağımlılık Konusunda Uyardı

Uşak İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Şube Müdürlüğü bağımlılık ile mücadele için Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde öğrencilerle bir araya geldi.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görevli Mustafa Nuri Kurt ve Muhammet Ali Yılgın, 1-2 Aralık tarihlerinde gençlerle buluşarak bağımlılık yapan maddeleri ve bu maddelerin insan hayatına etkilerini anlattı.

Kurt ve Yılgın, gençleri dikkatli olmaları için uyarırken, Emniyet Genel Müdürlüğünün uyuşturucu ile mücadele için geliştirdiği ‘UYUMA’ adlı uygulamasını tanıttı. Tamamen yerli ve milli olan UYUMA uygulaması sayesinde vatandaşlar gördükleri bir vakayı anında emniyete bildirebiliyor. Akıllı telefonlara sanal mağazalardan ücretsiz olarak indirilebilen UYUMA uygulamasında ihbarda bulunan kişinin bilgileri asla üçüncü şahıslarla paylaşılmıyor.

Etkinlikte ayrıca Uşak Yeşilay Derneğinde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Gülce Köseoğlu, gençlere bağımlılıkla mücadele için yapmaları gerekenleri anlattı. İster kendileri ister sevdikleri için her zaman Yeşilay’a gelebileceklerini söyleyen Köseoğlu, gençlerin her zaman yanlarında olduklarını vurguladı.

‘Bağımlılıkla Mücadele’ seminerinde Narkotikte görevli polis köpeği Liza da bir gösteri yaptı.

İki gün süren seminere Uşak Üniversitesinin tüm fakülte ve meslek yüksekokulu öğrencileri katıldı.