HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinde Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Günü Etkinliği Yapıldı
30 Kasım 2022, Çarşamba
Uşak Üniversitesinde Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Günü Etkinliği Yapıldı

Uşak Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından “Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Günü Etkinliği” gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş, Uşak İl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ekrem Boran, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Günü etkinliğinin açılışını Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dilek Erol yaptı. Erol, şiddetin kültürel bir olgu olduğunu belirtirken, topyekûn bir mücadele gerektiğini belirtti ve etkinliğe destek sunan kurumlara teşekkür etti.

“Şiddetin her türüne sıfır tolerans”

Merkez müdürlüğü tarafından, araştırmacılar; Dr. Doğan Hatun, Dr. İdris Demirsoy, Dr. Dilek Erol ve Uzm. Elif Demir’in yürüttüğü “Uşak Üniversitesi Öğrencilerinin Flört Şiddetine Yönelik Algı” araştırmasının sonuçları merkez müdür yardımcısı Dr. Ahmet Taşdere tarafından sunuldu. Gittikçe çeşitlenen şiddet türleri hakkında bilgi veren Dr. Taşdere yaptığı sunumda öğrencilerin şiddete bakışını değerlendirdi. Taşdere, şiddetin her türüne sıfır tolerans olması gerektiğine dikkati çekti.   

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Aile İçi Kadına Şiddetle Mücadele Büro Amir Yardımcısı Eda Semiz yaptığı konuşmada Kadına Destek Uygulamasını (KADES) tanıtarak bir kadının şiddete uğraması durumunda neler yapması gerektiği hakkında bilgi verdi.

Etkinlik, Uşak İl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdür Vekili psikolog Hale Nur Tunçay’ın, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün şiddete uğrayan kadınlara verdiği hizmetleri anlatmasının ardından sona erdi.