HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Anne-Baba Üniversitesi 2. Dönem Eğitimleri Başladı
31 Ekim 2022, Pazartesi
Anne-Baba Üniversitesi 2. Dönem Eğitimleri Başladı

Uşak Valiliğinin öncülüğünde 2022 yılı "Uşak Aile Yılı" projesi kapsamında geçtiğimiz dönem Uşak Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (USEM) çatısı altında açılan “Anne-Baba Üniversitesi”ne gelen yoğun talepler üzerine, eğitimlerin ikinci dönemi 26 Ekim-28 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Temel amacı, ilimizde bilinçli aile bilinçli toplum oluşumuna katkı sağlamak, ülkemizin geleceği olan çocukların eğitiminde ailenin kapasitesini güçlendirmek, ailelerin zorlandığı konularda alanında uzman kişilerden bilgi almalarını sağlamak, anne-babalık duygu, tavır ve davranışlarında olumlu dönüşümlere alan açmak olan “Anne-Baba Üniversitesi” kurslarından, geçen yıl 16 kişilik ilk grup anne-baba mezun olarak sertifikalarını almıştı.

Anne-Baba Üniversitesi 2022-2023 güz dönemi kurs açılış töreni 26 Ekim tarihinde; Uşak Vali Yardımcısı Turgay Tarık, Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş, Uşak Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma Uygulama Merkez Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Taşdere’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kurslarda, Salı ve Çarşamba günleri 15 anne-baba; alanında uzman akademisyen ve uzmanlarla bir araya gelerek, 10 modülden oluşan toplam 30 saatlik eğitim alacaklar. Başta Uşak Üniversitesi öğretim elemanları olmak üzere, bu dönem kurslara Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uşak İl Müftülüğü personelleri de destek verecek.

10 hafta boyunca anne-babalara; evlilik ve aile hayatı, aile yaşam becerileri, çocuk gelişimi ve eğitimi, okul ve aile, değerlerin edinilmesinde ailenin rolü, hukuk okuryazarlığı, sağlık okuryazarlığı, ailede bilinçli medya kullanımı, aile bütçesi ve kaynak yönetimi ve ailede din ve ahlak eğitimi konularında destek sunulacak.