Ana Sayfa / Haberler / Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Uşak Üniversitesinden 3 Bilim İnsanı Yer Aldı
28 Ekim 2022, Cuma

Uşak Üniversitesinden 3 bilim insanı, Stanford Üniversitesince yapılan araştırma sonucunda “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yer aldı.

Stanford Üniversitesi tarafından Elsevier veri tabanında yayınlanan ve 2021 alıntı yılına göre, ilk yüzde 2’lik dilimde bulunan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesi, "kariyer boyu etki" ve "yıllık etki" olarak iki kategoride hazırlandı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının öncülük ettiği bir ekip tarafından oluşan, “nitelikli yayın sayısı”, “yayınlara yapılan atıflar”, “h-indeksi”, “hm-indeksi” gibi göstergeler dikkate alınarak yapılan başarı sıralamasında dünyada yüzde 2’lik dilime giren bilim insanları 22 anabilim dalı ile 176 alt bilim dalında değerlendirildi.

Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Prof. Dr. Hakan Çalışkan, Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. İlker Uğulu ve Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, listeye girmeye hak kazandı.

Elsevier tarafından yayımlanan listelere erişim için: https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/4