HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş, Özel Gereksinimli Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi
19 Ekim 2022, Çarşamba
Rektör Savaş, Özel Gereksinimli Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş ile Prof. Dr. İdris Kabalcı, Engelsiz Birim Koordinatörlüğü akademik personelleri, Uşak Üniversitesine yeni kayıt yaptıran ve öğrenim görmekte olan özel gereksinimli öğrencilerle bu yıl ikincisi düzenlenen engelsiz kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

Kahvaltı etkinliğinde Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek etkinliği düzenleyen Engelsiz Birim Koordinatörlüğüne teşekkür etti. Özel Gereksinimli öğrencilerin baş taçları olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Savaş, “Sizlerle birlikte üniversitemizi “Engelsiz Üniversite” yapma çalışmalarımızda birçok başarıya imza attık. Engelsiz üniversite çalışmalarımızla ödüller kazandık. Bu başarılarımıza yenilerini eklemeye devam edeceğiz. Aramıza yeni katılan öğrencilerimiz, üniversitemize hoş geldiniz. Engelsiz Birim Koordinatörlüğümüz başta olmak üzere birimlerimizdeki tüm personelimiz ve Rektörlük olarak her zaman yanınızdayız. Dilek, istek ve şikâyetlerinizi 7/24 bizlere ulaştırabilirsiniz. Öğrenim hayatınızda başarılar diliyorum.”şeklinde konuştu.

Rektör Savaş öğrencilerle tanıştıktan sonra, öğrencilerimizle sohbet ederek, dilek ve isteklerini dinledi.

Engelsiz Birim Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Şule Güçyeter, koordinatörlük çalışmaları hakkında bilgi vererek yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.  Koordinatör Yardımcısı Nalan R. Ayvazoğlu, birim akademik personelleri Arş. Gör. Mehmet Atılgan, Arş. Gör. Elif San, Arş. Gör. Ayşe Killi ve koordinatörlük bilgisayar işletmeni Murat Sağlam öğrencilerimizle tanışarak hayırlı olsun dileklerinde bulundular. 

Etkinlikte Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Onur Altıntuğ yönetiminde öğrenciler şiir okudular, şarkı söylediler. Rektör Savaş da Necip Fazıl Kısakürek’ten şiir okudu.

Programın sonunda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından düzenlenen “2022 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri"  yarışması kapsamında,  üniversitemizin 7 Bayrak ödülü kazanmasında emeği geçen Engelsiz Birim Koordinatörlüğü akademik personelleri Arş. Gör. Mehmet Gürbüz ile Arş. Gör. Mehmet Atılgan, Engelsiz Birim Koordinatörlüğü Bilgisayar İşletmeni Murat Sağlam,  Engelsiz Birim Koordinatörlüğü kısmı zamanlı öğrencileri Melda Aksoy’a ve Yunus Oğuz’a teşekkür belgesi takdim edildi. Ayrıca kahvaltı etkinliğine destek olan Öğr. Gör. Dr. Onur Altıntuğ’a ve öğrencimiz Mehmet Çağdaş Bozkurt’a da teşekkür belgesi takdim edildi.