Ana Sayfa / Haberler / 21. Yüzyılda Uluslararası Göç Konferansı Gerçekleştirildi
13 Ekim 2022, Perşembe
21. Yüzyılda Uluslararası Göç Konferansı Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi Göç Araştırmaları ve Siyaset Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Yeditepe Üniversitesi Küresel Eğitim ve Kültür Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin (KEKAM) işbirliği ile bu yıl altıncısı düzenlenen “21.Yüzyılda Uluslararası Göç Konferansı” 10-11 Ekim tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden ve kurumlarından araştırmacı ve akademisyenlerin katıldığı konferansta, ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal alanlarda göç hareketlerine ilişkin çalışmalar sunuldu.

Konferansın açılışında konuşan Uşak Üniversitesi Göç Araştırmaları ve Siyaset Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İnci Aksu Kargın, merkez hakkında katılımcıları bilgilendirirken, üniversiteler arası işbirliğinin önemine değindi.  Konferansta merkez tarafından özel bir panel de hazırlandı. “AB’nin Göç Politikası ve Türkiye’ye Yansımaları” adını taşıyan özel panelde İnci Aksu Kargın “International Cooperation in 2016 March EU-Turkey Refugee Deal”, Merkez Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çağlayan ise “AB'nin Göç Politikasında İnsani Yardım Yaklaşımı ve Nakit Transferleri”  başlıklı birer sunum gerçekleştirdiler.