HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Ulubey Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı Son Teknoloji Laboratuvarıyla Eğitime Hazır
29 Eylül 2022, Perşembe
Ulubey Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı Son Teknoloji Laboratuvarıyla Eğitime Hazır

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini alan Uşak Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı bu sene de kontenjanlarını doldurdu. Yoğun ilgi gören Optisyenlik Programında öğrenim gören öğrenciler, son teknoloji laboratuvarlarında geleceğe hazırlanıyor.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, optisyenlik laboratuvarını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Optisyenlik laboratuvarı hakkında bilgi veren Ulubey Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elif Somuncu, öğrencilerin bu laboratuvarda, bir gözlüğün nasıl yapılacağının her aşamasını, en ince ayrıntısına kadar, uygulamalı olarak öğrendiklerini belirtti. Doç. Dr. Somuncu “Aynı anda 30 öğrencinin eğitim alacağı laboratuvarımızda; 10 adet manuel fokometre 2 adet dijital fokometre 2 adet dijital matkaplı cam kesme makinası, 3 adet nilor kanal açma makinası, 7 adet çift destekli el taşı, 1 adet faset çerçeve yapımında kullanılan çentikli matkap makinası, 1 adet ultrasonik yıkama, 3 adet ısıtıcı, 1 adet UV test cihazı ve 2 adet dijital pupillametre ile öğrencilerimize uygulamalı eğitim veriyoruz.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, öğrencilerin eğitiminde laboratuvarların büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek Optisyenlik Programı laboratuvarının kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Ulubey Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında faaliyete geçen Optisyenlik Programının geçen sene olduğu gibi bu yıl da doluluk oranının %100 olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Savaş “Görme kusurlarının giderilmesi için yetkili uzman doktor tarafından verilen reçeteye uygun olarak, gerekli malzemenin hazırlanması alanında eğitim alan optisyenlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için çalışıyoruz. Başta programda görevli öğretim elemanlarımız olmak üzere tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.