HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Ziraat Fakültemiz İle Uşak Ticaret Borsası Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
25 Ağustos 2022, Perşembe
Ziraat Fakültemiz İle Uşak Ticaret Borsası Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Safran tarımının geliştirilmesi için Uşak Üniversitesi ve Uşak Ticaret Borsası el ele verdi.

Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Uşak Ticaret Borsası arasında “Uşak İlimiz İçin Yeni Bir Ürün: Safran” adlı safran yetiştirme projesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokole Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Çelen ve Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer imza attı.

Dekan Prof. Dr. Çelen, Uşak Ticaret Borsası ve Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ile birlikte yürütülen “Uşak İlimiz İçin Yeni Bir Ürün: Safran” projesi kapsamında imzalanan protokolün amacının; proje kapsamında Uşak Banaz Büyükoturak köyündeki üreticiye ücretsiz safran soğanı dağıtımı, üretim döneminde teknik ve teorik bilgi paylaşımı, ürünün pazarlamasında rehberlik hizmeti gibi karşılıklı iş birliğinin yürütülmesi olduğunu belirtti.

Uşak Ticaret Borsası ile birlikte yürütülen proje ile daha rekabetçi ve katma değerli kazanımlar elde etmek için bölge üretim desenini farklılaştırmak, değişim ve gelişimi hızlandırmayı da amaçladıklarını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Çelen “Ticaret Borsamıza, projede emeği geçen herkese ve üreticilerimize üniversitemiz adına teşekkür ediyorum.”dedi.

Uşak Ticaret Borsasında gerçekleşen imza töreninde Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ercüment Osman Sarıhan da yer aldı.