HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / DTS Tasarım Merkezi Seramik Tasarımlarıyla Adından Söz Ettirmeye Devam Ediyor
8 Ağustos 2022, Pazartesi
DTS Tasarım Merkezi Seramik Tasarımlarıyla Adından Söz Ettirmeye Devam Ediyor

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş kurulduğu andan itibaren önemli işlere imza atan Deri, Tekstil, Seramik (DTS) Tasarım, Uygulama ve Araştırma Merkezinin, tasarım konusundaki dışa bağımlılığı azalttığına dikkat çekti. Özellikle seramik sektöründe tasarımların yurtdışından temin edildiğini ancak DTS Tasarım Merkezinin gerçekleştirdiği tasarımların, ülkemizdeki seramik firmaları tarafından kullanılmaya başlandığının altını çizen Rektör Savaş, DTS Tasarım Merkezi Seramik Birimi çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

DTS Tasarım Merkezi Seramik Biriminin kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin en önemli seramik firmalarıyla, Seranova Seramik, Hitit Seramik, Veli Akgün Seramik, Duratiles Grup, Decovita Yapı Ürünleri, Termal Seramik, Söğütsen Seramik, NG Kütahya Seramik, Yüksel Seramik, Yurtbay Seramik, Graniser Seramik, Bien Seramik, Seranit Seramik, H. Ülger Seramik, Kütahya Porselen ve Anka Seramik ile görüşme sağladığını belirten Prof. Dr. Savaş “Yapılan toplantılarda DTS Tasarım Merkezimizin tanıtımı yapılmış, firmalar ile DTS Tasarım Merkezinde yapılacak tasarımlar konusunda görüşmeler sağlanmıştır. Firmaların tasarım beklentileri, isteklerine bağlı kalınarak tasarım projeleri yapılmış ve çoğu ürün seramik fuarlarında, Cersaie, Unicera’da ve firmaların kendi showroomlarında sergilenmiştir. Bu süreçte, Uşak Seramik San. A.Ş., Seranova Seramik San. Ve Tic. A.Ş., Hitit Seramik San. ve Tic. A.Ş., Veli Akgün İnşaat Seramik San.ve Tic. Ltd. Şti., Decovita Yapı Ürünleri ve San. Ve Tic. A.Ş. ve Termal Seramik San. ve Tic. A.Ş. ile işbirliği protokolleri imzalayarak çalışmalarımızı hızlandırdık.” dedi. Bugüne kadar toplamda DTS Tasarım Merkezi Seramik Biriminde 340 adet yeni tasarım projesi geliştirildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Savaş “Yapılan tasarımlardan Seranova Seramik tarafından beğenilen tasarımımız firma ürün portföyüne “Horizon” olarak alındı ve ürün kataloğuna eklendi. Akgün Seramik, Uşak Seramik, Termal Seramik firmaları 2019Cersaie İtalya fuarında 3 adet tasarımımız sergilemiştir. 2020 CNR Unicera İstanbul Banyo ve Mutfak Fuarında Uşak Üniversitesi DTS Seramik bölümü adına katılarak stant açtık. Fuarda Yüksel Seramik firması toplam 7 adet tasarım projemizi “Design By Uşak University” logosu ile standında sergilemiştir. H. Ülger Seramik tarafından 2 adet tasarım projemiz İstanbul CNR Expo Host Fuarında canlı mekanda, Graniser Seramik firmasına yönelik geliştirilen 4 adet tasarım projemiz “Design By Uşak University” logosuyla Unicera Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı CNR Expo İstanbul Fuar Merkezinde, Termal Seramik firmasına yönelik geliştirilen 2 adet tasarım projemiz “Design By Uşak University” logosu ile Antalya Lansmanında, Uşak Seramik firmasına yönelik geliştirilen 15 adet tasarım projemiz “Design By Uşak University” logosu ile Unicera Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı CNR Expo İstanbul Fuar Merkezinde sergilenmiş ve Veli Akgün Seramik firmasına yönelik geliştirilen 1 adet tasarım projemiz ise yine “Design By Uşak University” logosu ile firmanın showroomunda sergilenmektedir.”

 

DTS Tasarım Merkezinin projeler de geliştirdiğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Savaş DTS Tasarım Merkezi personelleri tarafından hazırlanan 4 tasarım çalışmasının Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak tescil belgesi aldığının altını çizdi.  DTS Tasarım Merkezinin projeler de geliştirdiğini anlatan Prof. Dr. Savaş “DTS Seramik Birimimiz, ‘Tasarım Uygulamalarının Yenilikçi Teknolojiler ile Deri, Tekstil ve Seramik Alanına Entegrasyonu’ ve ‘Seramik Kaplama Endüstrisine Yönelik Dijital Tasarım ve Prototip Geliştirme’ adlı projeleri hali hazırda devam etmektedir.” şeklinde konuştu. Rektör Savaş, tasarım konusundaki çalışmalarını konuyla ilgili eğitimler vererek ve etkinlikler düzenleyerek perçinlediklerini belirterek, tüm paydaşlarla ülke kalkınması adına işbirliklerine devam edeceklerini ve ‘Tasarım’ da adından söz ettiren bir üniversite olacaklarını söyledi.