HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak’taki Göç ve Göçmenlerin Sorunlarına İlişkin İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi
7 Ağustos 2022, Pazar
Uşak’taki Göç ve Göçmenlerin Sorunlarına İlişkin İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi Göç Araştırmaları ve Siyaset Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde, İlimizde yaşayan uluslararası ve geçici koruma altındaki yabancıların mevcut durumlarının ortaya konulması, sağlık, eğitim, istihdam ve toplumsal entegrasyona ilişkin sorunlarının değerlendirilmesi, sorunların çözümü ile ilgili hâlihazırdaki çalışmaların ele alınması ve konuya yönelik çalışan kurum ve kuruluşlar arası işbirliğinin geliştirilmesi amacı ile 3 Ağustos tarihinde Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi toplantı salonunda istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Merkez Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çağlayan’ın başkanlığında yapılan toplantıya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Uşak Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan ilgili personel katıldı.

Toplantıda konuşan Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çağlayan, Uşak ilindeki uluslararası ve geçici koruma altındaki yabancılara yönelik olarak kurumlar arası işbirliğinin önemine değinerek, ortak projeler geliştirilmesi yolu ile söz konusu yabancıların sorunlarının tespiti ve çözümünün gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Katılımcılar tarafından dil sorunu başta olmak üzere, hizmet başvurularında yaşanan bazı problemlerin de dile getirildiği toplantıda, özellikle kurumlar arası veri paylaşımı ve koordinasyonun artırılmasına ilişkin görüş ve öneriler paylaşılırken, ortak araştırma projelerinin hayata geçirilmesine yönelik mutabakata varıldı.