HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Liselerde Görevli Rehber Öğretmenlerle Bir Araya Geldi
28 Temmuz 2022, Perşembe
Uşak Üniversitesi Liselerde Görevli Rehber Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

Üniversite tercihi sürecinin başlaması ile birlikte Uşak Üniversitesinin tercih edilirliğini arttırmaya yönelik olarak üniversite yönetimi 27 Temmuz tarihinde Uşak Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı rehber öğretmenlerle bir araya geldi. Etkinlikte, üniversite tercihi yapacak öğrenciler için "Tercih Danışmanlığı" hizmeti verecek olan rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş tarafından, Uşak Üniversitesi hakkında bilgiler verildi.

Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin’in katılımıyla gerçekleşen tanıtım etkinliğinde, Prof. Dr. Kenan Taş üniversite bölüm/programlar hakkında bilgi vererek, aday öğrencilere yardımcı olmak adına tercih sürecinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde olduklarını belirtti. Taş, “Gelişerek büyüyen ve uluslararası hedeflerinde hızla ilerleyen üniversitemiz, tercih dönemi öncesinde adaylarla bir araya gelerek üniversitemiz ve bölümlerimiz hakkında bilgiler vermeye devam ediyor. Üniversite olarak çok nitelikli öğretim elemanlarına ve uluslararası standartlarda bölümlere sahibiz. Bizler üniversitemizi daha ileriye taşıyarak yükseköğretimde de marka olması için çaba gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

 

Dünya Çapında Bir Üniversite: Uşak Üniversitesi

Uşak Üniversitesinin Türkiye çapında önemli işlere imza attığını belirten Kenan Taş, bu projelerden en önemlisinin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi olduğunu vurgulayarak, üniversitemizin pilot üniversiteler arasında ilk sıralarda yer alma başarısını gösterdiğini rehber öğretmenlerle paylaştı. Türkiye’deki ilk beş üniversiteden biri olduğunu dile getiren Rektör Yardımcısı Taş, üniversite tanımından farklı olarak bölgenin değerleri ile bilimsel bilgiyi birleştirip halka hizmet etmenin ve eğitim öğretimdeki kitleyi de yeterliğe dönüştürmenin üniversitelerin ideal tanımı olacağını anlattı. Uşak Üniversitesinin kalite ve uluslararasılaşma yönündeki çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiğini aktaran Prof. Dr. Taş, “Üniversitemiz, Erasmus, Mevlana, Farabi gibi değişim programlarıyla öğrencilerine uluslararası alanlarda da bir vizyon çiziyor” dedi. Değişim programları ile öğrencilerine yurt dışında okuma imkânı sağladıklarını dile getiren Taş, “Dünya ile irtibatımızı sürdürerek uluslararası dolaşımı üniversitemiz tarafından sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Taş: Barınma Sorunu Olamayan Bir Kampüs

Öğrencilerin Uşak Üniversitesini tercih etmesinin hem öğrenciler hem de üniversite için ideal bir tercih olacağını anlatan Rektör Yardımcısı Taş, Uşak Üniversitesinde barınma sorununun olmadığını, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin fazla olduğunu ve kampüsün fakülte binaları ile fiziki olarak da büyüyüp geliştiğini söyledi. Eğitim öğretimde akademisyen kadrosunun her geçen gün artarak güçlendiğini dile getiren Prof. Dr. Kenan Taş, Uşak Üniversitesinin alanında yetişmiş akademisyenlerinin olduğunu sözlerine ekledi.

Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Prof. Dr. Kenan Taş’a verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek, iki kurumun işbirliği ile aday öğrencilerin tercih dönemini sorunsuz geçirmelerini sağlayacaklarını aktardı.