HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Demokrasi Zaferinin Altıncı Yıldönümünde, Uşak Üniversitesinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Programı Gerçekleştirildi
18 Temmuz 2022, Pazartesi
Demokrasi Zaferinin Altıncı Yıldönümünde, Uşak Üniversitesinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Programı Gerçekleştirildi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişimi karşısında aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin gösterdiği onurlu mücadelenin ve demokrasi zaferinin altıncı yıldönümünde, Uşak Üniversitesinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programı gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe, Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Milletvekilleri Av. Mehmet Altay ile Op. Dr. İsmail Güneş, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Şehit Mehmet Çetin’in babası Hüseyin Çetin, kamu kurumlarının ve STK’ların temsilcileri, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, akademisyenler, idari personel ile çok sayıda davetli katıldı.

Program öncesi Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin hazırladığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte, Kur’an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirilerek, şehitlerimiz için dua okundu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı sinevizyon gösterimi sunuldu.

Rektör Savaş: “Bu millet şehitlerimize ve gazilerimize minnettardır.”

Açılış konuşması gerçekleştiren Prof. Dr. Savaş, “Her biri bu topraklar için toprağa düşmüş askerler hükmünde olan 15 Temmuz şehitlerine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dilerim. 1000 yıldır toprağını vatan yaptığımız bu coğrafya için nice bedeller ödemiş bir milletin fertleri olarak tarihimizin dönüm noktalarından biri de 15 Temmuz gecesidir. Bizdenmiş gibi gözüküp bizden olmayan, egemen güçlerin maşalığını yapan, devleti kendi amaç ve hizmetleri için kullanmaya çalışan bu tarz terör örgütlerine karşı bizler daima hazırlıklı ve uyanık olmalıyız. Kendimizi ve çocuklarımızı yetiştirerek, gerçek bilimle tanıştırarak, okuyan, sorgulayan, araştıran nesiller yetiştirerek bu tarz oluşumların önüne geçmeliyiz’’ şeklinde konuştu.

 “15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak, siyasetçisi, öğretmeni, öğrencisi, akademisyeniyle hepimizin ortak görevi”

15 Temmuz ihaneti ve milletimizin bu ihanete verdiği cevabın nesilden nesle aktarılması gereken kutlu bir emanet olduğunun altını çizen Rektör Savaş ‘‘Tuğgeneral Semih Terzi vatan hainidir, onu karargâha girmeden öldür bu yolun sonunda şahadet var hakkını helal et" diyen Zekai Paşa’ya, "Hakkım helal olsun, vatan sağ olsun komutanım" diyen Ömer Halisdemir’i; Sayın Cumhurbaşkanımızı koruma görevinde bulunan ve bu uğurda şehit olan hemşehrimiz Mehmet Çetin’i; O gece görevli olan asteğmen oğluna,"O şerefsizlerin emrine uyarsan, anam babam var diye buralara bir daha gelme sakın. Onlara karşı dik durup şehitte olsan, başımın üstünde yerin var." diyen babayı; Nereye dede? diye soranlara, Koltuk değnekleriyle köprüye koşarken, “Cennete” diye cevap veren dedeyi; "Kelime-i Şehadet getirin gerisi kolay." diyen amcayı; Sokağa koşan gençlere” çıkın, eğer bu gün sokağa çıkmazsak, bir daha hiç çıkamayız” diyen teyzeyi; Güneydoğudan çatışmayı bırakıp namlusu soğumadan, Ankara’ya gelip şehit olan Özel Harekâtçı kahramanları; unutamayacağız, unutturmayacağız ilelebet.”dedi.

Cumhurbaşkanımızın Önderliğinde Tarihi Bir Meydan Okuma

15 Temmuz sürecinin milletimiz ve özellikle gelecek nesiller nezdinde, ortak bir bilince dönüştürülmesinin büyük önem arz etmekte olduğunu belirten Prof. Dr. Savaş “Allah’a şükürler olsun ki 15 Temmuz’da Yüce Türk Milleti bu menfur kalkışmayı bertaraf ederek, hain emeller peşinde koşanların bu kötü niyetlerini bir kez daha kursaklarında bırakmıştır. Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu ve sokağa çıkma çağrısı ile birlikte milletimiz tek yürek olup bu hain saldırı karşısında dimdik durmuştur. Ülkenin bölünmez bütünlüğüne, bayrağına ve ezanına sahip çıkan Asil Türk Milleti, O gece bu hain katillere aman vermedi” ifadelerini kullandı.

Rektör Savaş: “Uşak Üniversitesi Yeni Türkiye için başlatılan bütün çalışmaların yanındadır”

Üniversitelere de önemli iş düştüğünü anlatan Prof. Dr. Savaş “Zira üniversiteler özellikle gelecek nesillerin yetiştirilmesi noktasında önemli merkezlerdir. Ülkemize nitelikli insan kaynakları yetiştiren kurumlar olan üniversitelerimiz bu anlamda oldukça önem taşımaktadır.  Uşak Üniversitesi olarak bu önemi kavramış ve bunun üzerinde çalışmalar yapan bir kurum olmanın adımlarını atıyoruz. Ülkemize gerek nitelikli insan kaynakları gerekse de teknoloji ve bilim üreten bir merkez olma yolunda önemli mesafe kat edeceğimize inancım tamdır. Aynı zamanda araştıran, sorgulayan, üreten, analitik düşünebilen, omurgası sağlam, değerlerine sahip çıkan, aklını kiraya vermeyen bir nesil yetiştirerek hem ülkemizin gelişimine hem de dünya bilimine katkı sunmayı hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.

Rektör Savaş konuşmasının sonunda “15 Temmuz bize şu hakikati bir kez daha gösterdi: Bu millet asil bir millettir. Bu millet kahraman bir millettir. Bizler milletçe vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza, demokrasimize, devletimize sahip çıktıkça hiçbir gücün eli Allah’ın izniyle bir daha bu vatana uzanamayacaktır.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Moderatörlüğünü Kurumsal İletişim Koordinatörü ve İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Emre Vadi Balcı’nın yaptığı konferansta Himmet Karadağ ve Metin Doğan, 15 Temmuz gecesi verilen milli mücadeleyi aktararak yaşadıklarını anlattılar.

Himmet Karadağ, 15 Temmuz gecesi saldırıya maruz kalan Borsa İstanbul'da yaşananlara değinirken, kendisinin akşam saat 20.30 civarında havalimanına geçtiğini, Borsa'ya saldırı olduğunda Beştepe Külliyesi'nde bulunduğunu, hemen arkadaşlarıyla telefon üzerinden kriz masası kurduklarını anlattı.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine tepki göstererek, Atatürk Havalimanı'nda bir tankın önüne yatan Metin Doğan ise "15 Temmuz benim için çok sevdiğiniz bir şey uğruna gözünüzü kırpmadan canınızı vermeyi ifade ediyor. O gece, bir anda yüz binlerce insanın öleceğini Allah bana hissettirdi. O an, televizyonda izlediğim tankın paletlerinin altında birinin ezildiğini insanlar görürse, hiçbir şey düşünmeden hızlı bir şekilde dışarı çıkarlar diye düşündüm. Buna karar verdiğim anda hiçbir şey düşünmeden hızlı bir şekilde evden çıktım. Bir şekilde ölürsem insanlar o kadar çok etkilenir ve daha hızlı bir şekilde sokağa dökülür düşüncesi bana onu yaptırdı." şeklinde konuştu.

Program sonunda Himmet Karadağ ve Metin Doğan’a Uşak Üniversitesi plaketi ve teşekkür belgesi takdim edildi.