HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinde Bayramlaşma
18 Temmuz 2022, Pazartesi
Uşak Üniversitesinde Bayramlaşma

Uşak Üniversitesinde Kurban Bayramı sebebiyle bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında yapılan törene başta Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş olmak üzere akademik ve idari personel katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, tüm personelle bayramlaşarak, herkesin geçmiş bayramını kutladı. Prof. Dr. Savaş “Bayramlarımız, sevgi ve hoşgörü duygularının doruğa ulaştığı, kardeşlik bağlarının pekiştiği, küskünlerin barıştığı, paylaşmanın ve dayanışmanın çoğaldığı, büyüklerimizin rızalarının küçüklerimizin gönüllerinin alındığı, toplumun birlik ve beraberlik içerisinde kaynaşmasına vesile olan mukaddes zamanlardır. Kurban Bayramının manevi iklimi çok özeldir. Kurban Bayramı; Hz. İbrahim ile oğlu Hz. İsmail ile ilgili olaya dayanmaktadır. Dinimizde kurban, derin bir adanmışlığı, kişinin Allah-u Teala için her şeyi feda edebileceğini, sadakati, ona teslimiyeti ve şükür duymayı ifade eder.”dedi.

Bir sonraki Kurban Bayramına sevinçle ve sağlıkla tekrar kavuşmayı Cenab-ı Hak’tan dilediğini ifade eden Rektör Savaş “Hepinize sağlık, afiyet ve başarılarınızın devamını dilerim.”diyerek konuşmasını sonlandırdı.