HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemiz Ziraat Mühendislerinin Projeleri Destek Almaya Hak Kazandı
23 Haziran 2022, Perşembe
Üniversitemiz Ziraat Mühendislerinin Projeleri Destek Almaya Hak Kazandı

Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında uygulanan, Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunlarına yönelik geçekleştirilen “Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi” çerçevesinde gerçekleştirilen eğitimler meyvelerini verme başladı. Eğitimler sonucunda fakülte mezunlarımızın hayata geçirdiği projeler destek almaya hak kazandı.

Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü mezunları Aslı Tiryakioğlu Türker ile Deniz Bulut ve Tarla Bitkileri Bölümü mezunları İbrahim Kanat ile Oğuzhan Şen, aldıkları eğitim sonrası yazdıkları projelerle hibe desteği almaya hak kazandı.

Proje Ülke Tarımına Katkı Sağlayacak 

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş; Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunlarının bu desteklerden yararlanacak projeler geliştirmelerinin mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Savaş, “Tarım ve Orman Bakanlığının, üniversitelerin ziraat, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak, bu sektörlerde girişimciliği destekleyerek,  projelerin uzman kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek, tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini artırmak ve sürdürülebilir yatırımları desteklemek amacıyla yaptığı destek programları, ülkemiz ekonomisi ve tarımsal üretimi açısından çok önemli. Bu tür projelerin artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.