HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinde 2. Geleneksel Çocuk Şenliği
13 Haziran 2022, Pazartesi
Uşak Üniversitesinde 2. Geleneksel Çocuk Şenliği

Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından 8-9 Haziran tarihleri arasında Temel Eğitim Bölümü 2. Geleneksel Çocuk Şenliği gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü koordinatörlüğünde, Okul Öncesi Öğretmenleri Topluluğu ve İlkokul Öğretmenleri Topluluğu iş birliği ve gönüllü öğrencilerinin özverili çalışmalarıyla bu yıl ikincisi gerçekleştirilen şenlikte Uşak’tan 13 farklı okuldan 850 çocuk hem eğlendi hem de öğretici etkinliklerde bulundu. Çocuklar; bilim, sanat, doğa, algoritma, etkileşimli kitap okuma ve oyun etkinlikleri ile teori ile uygulamayı birleştirdi. Şenlikte Okul Öncesi Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği anabilim dallarında öğrenim gören 250 öğretmen adayı çocuklarla buluştu ve öğretmen adaylarına planlama, sorumluluk alma, düşünme ve problem çözme gibi becerilerini geliştirebilecekleri imkânlar yaratıldı.

Şenliğe katılan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Helvacı birer açılış konuşması yaptı. Dekan Prof. Dr. Helvacı ikincisini düzenledikleri çocuk şenliğine katılan tüm okullara teşekkür ederek ‘‘Temel Eğitim Bölümü bölüm başkanı Doç. Dr. Cüneyit Akar ve bölümün değerli öğretim elemanları Prof. Dr. Erol Duran, Prof. Dr. Murat Başar, Dr. Öğr. Üyesi Perihan Şara, Dr. Öğr. Üyesi Perihan Tuğba Şeker, Dr. Öğr. Üyesi Tolga Kargın, Dr. Öğr. Üyesi Dilek Erol, Arş. Gör. Dr. Beyhan Can, Arş. Gör. Dr. Sabiha Eren, Arş. Gör. Gamzegül Tetik, Arş. Gör. Dr. Sevil Orhan Özen ve Öğr. Gör. Kartal Şahin rehberliğinde Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerimiz, hep birlikte böylesi bir etkinliğe imza attılar. Hem öğretmen adayı öğrencilerimiz hem de şenliğe katılan çocuklarımız için faydalı bir etkinlik düzenledik. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.’’ şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Temel Eğitim Bölümü 2. Geleneksel Çocuk Şenliği’nin öğretmen adayı öğrencilerimiz için önemli olduğunu ifade ederek, çocuklarımızın doğru eğitilmesinin geleceğimizin daha da iyi ve güzel olması anlamına geldiğine dikkat çekti. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Rektör Savaş etkinlik stantlarını ve etkinlik alanlarını gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı, çocuklarla sohbet etti.

Uşak Üniversitesi Bir Eylül Kampüsünde oluşturulan 3 farklı etkinlik alanında iki gün boyunca süren Temel Eğitim Bölümü 2. Geleneksel Çocuk Şenliği öğretmen adayları için eşsiz bir deneyim imkanı yaratırken katılımcı çocuklar ve okulları tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.