HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Sosyoloji Seminerlerinin 9’uncusu Gerçekleştirildi
10 Haziran 2022, Cuma
Sosyoloji Seminerlerinin 9’uncusu Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından düzenlenen Sosyoloji Seminerlerinin dokuzuncusunda, Sosyoloji Bölümü son sınıf öğrencileri yapmış oldukları bitirme çalışmalarını sundular.

İki oturum olarak gerçekleştirilen etkinlikte, toplumsal cinsiyet tartışmalarından çalışma hayatına, göçmenlik ve mültecilik konularından sosyal medya hallerine, feminizm ve erkeklik çalışmalarından sanal dünyaya, entelektüelin bugünkü misyonundan ayrımcılığa kadar günümüzün temel sorunları tartışıldı.

Diğer bölümlerden hocalar ve öğrencilerin de katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte açılış konuşması yapan Sosyoloji Bölümünden Dr. Nuray Karaman, bilimsel çalışma yapmanın ilk deneyimi olarak bitirme çalışmalarındaki bilimsel bilgi üretme arzusu ve çabasının alandaki önemine değinerek diğer öğrenciler için de yapılan çalışmaların örnek ve yol gösterici olacağını ifade etti.

Etkinliğin sonunda Sosyoloji Bölümünden Dr. Doğan Hatun tarafından hazırlanan katılım belgeleri katılımcılara takdim edildi.