HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Anne-Baba Üniversitesinin İlk Mezunları Sertifikalarını Aldı
9 Haziran 2022, Perşembe
Anne-Baba Üniversitesinin İlk Mezunları Sertifikalarını Aldı

2022 Uşak Aile Yılı projesi kapsamında Uşak Üniversitesi ile Uşak Valiliği koordinesinde başlatılan Anne Baba Üniversitesi'nin ilk mezunları, Vali Yardımcısı Eyüp Fırat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Öntuğ’un katıldığı programda sertifikalarını aldılar.

Uşak Valiliği Aile Danışma Merkezinde gerçekleşen programda konuşan Uşak Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırıma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Dilek Erol, 2022 yılı Uşak Aile Yılı projesi kapsamında ikinci önemli çıktısı olan Anne-Baba Üniversitesi’nin ilk grup eğitimlerinin tamamladığını belirtti. Uşak Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi çatısında açılan “Anne-Baba Üniversitesi”nin temel amacının Uşak’ta “Bilinçli Aile Bilinçli Toplum”un oluşmasına katkı sağlamak, ülkemizin geleceği olan çocukların eğitiminde ailenin kapasitesini güçlendirmek, ailelerin aile kurumuna dair kavramlarda alanında uzmanlardan bilgi almalarını sağlamak, anne-babalık duygu, tavır ve davranışlarında olumlu dönüşümlerine alan açmak olduğuna dikkat çeken Erol “Yoğun katılımcı talebi gören Anne-Baba Üniversitesi’nin ilk grup eğitimleri 17 Mart 2022 tarihinde başlamıştı.  Aile Danışma Merkezimizde ücretsiz olarak gerçekleşen eğitimleri haftada 3 saat toplam 30 saat olarak gerçekleştirdik. Eğitimlerde alanında uzman hocalarımız anne-babalarımıza; çocuk gelişimi ve eğitimi, evlilik ve aile hayatı, aile yaşam becerileri, okul ve aile, değerlerin edinilmesinde ailenin rolü, hukuk okuryazarlığı, sağlık okuryazarlığı, ailede bilinçli medya kullanımı, aile bütçesi ve kaynak yönetimi, ailede din ve ahlak eğitimi konularında eğitimler verdiler. Anne-Baba Üniversitesinin ilk eğitim grubuna katılan anne-babalara, eğitimin gerçekleşmesini sağlayan Uşak Üniversitesi’ne ve eğitimler veren değerli uzmanlarımıza teşekkür eder ilimize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Program, Vali Yardımcısı Eyüp Fırat ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Öntuğ’un katılımcılara sertifikalarını vermesiyle son buldu.