HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak’ın İşgalden Kurtuluşunun 100. Yılı Uluslararası Sempozyumu Sona Erdi
3 Haziran 2022, Cuma
Uşak’ın İşgalden Kurtuluşunun 100. Yılı Uluslararası Sempozyumu Sona Erdi

Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığının desteği, Uşak Valiliği ile Uşak Belediyesi işbirliği ve Uşak Üniversitesi ev sahihliğinde düzenlenen “Uşak’ın İşgalden Kurtuluşunun 100. Yılı Uluslararası Sempozyumu” sona erdi.

30 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen ve Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılında, mücadele sürecini bilimsel bir yaklaşımla yeniden değerlendirmek, yeni bilgi ve belgeleri, yorum ve sentezleri kamuoyu ve bilim dünyasıyla paylaşmak, tartışmak amacıyla düzenlenen sempozyumda akademisyenler ve araştırmacılar sundukları bildirilerle tarihe ışık tuttular. Bilim insanları ve araştırmacıların değerlendirme yaptığı sempozyumda 31 oturumda toplam 93 ulusal ve uluslararası bildiri sunuldu.

Sempozyumun kapanış ve değerlendirme oturumu 31 Mayıs tarihinde gerçekleştirildi. Kapanış oturumuna Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lütfi Özav, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sadiye Tutsak, Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan, Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Behçet Yeşilbursa, Ufuk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Rezzan Ünalp, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Üç gün boyunca Milli Mücadele tarihine ve geleceğimize ışık tutacak bildirilerin sunulduğu “Uşak’ın İşgalden Kurtuluşunun 100. Yılı Uluslararası Sempozyumu”nun verimli geçtiğini aktaran konuşmacılar, emeği geçen tüm kuruluşlara, akademisyenlere, görev alan öğrencilere ve sempozyuma bildirileriyle katkı sağlayan katılımcılara şükranlarını sundular.

Kapanış oturumu katılımcılara ve destek olanlara üniversitemiz adına teşekkür belgesi verilmesiyle son buldu.

Uşak’ın İşgalden Kurtuluşunun 100. Yılı Uluslararası Sempozyumu, 1 Haziran’da gerçekleştirilen Uşak’ı tanıtıcı gezi programıyla sona erdi.