HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Elim Bir Trafik Kazasında Vefat Eden Öğrencilerimiz İçin Anma Töreni Gerçekleştirildi
2 Haziran 2022, Perşembe
Elim Bir Trafik Kazasında Vefat Eden Öğrencilerimiz İçin Anma Töreni Gerçekleştirildi

Pazartesi akşam saatlerinde İzmir-Ankara karayolunda meydana gelen elim bir trafik kazası sonucu hayatlarını kaybeden Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü 3. sınıf öğrencimiz Mısra Buse Uğurlu ile İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencimiz Sude Ürer için anma töreni gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sibel Hişmanoğlu Konferans Salonunda yapılan anmaya Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lütfi Özav ve Fakülte öğretim elemanları ile öğrencileri, İletişim Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Savaş, öğrencilerimizi elim bir trafik kazasında kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını ifade ederek “Hepimizin başı sağ olsun. Ahirete intikal eden öğrencilerimize Cenab-ı Hak rahmetiyle muamele etsin. Cenab-ı Hak diyor ki “Biz Allah’tan geldik ve yine Allah’a dönüyoruz.” Her nefis ölümü tadacaktır. Bu değişmeyen bir kader. Ama nerde, ne zaman ve nasıl yakalayacağını kimse bilemez.”dedi.

Konuşurken göz yaşlarına hakim olamayan Prof. Dr. Savaş “Olayın olduğu saatte üniversitedeydim. Duyar duymaz olay yerine gittim. Adeta yıkıldım. Hayatımda iki kez yıkıldım. Bir kez rahmetli babamın vefatında yıkıldım bir kez de bu elim kazada yıkıldım. Ama yapacak bir şey yoktu gitmişlerdi. Hayatlarının ilkbaharında olmaları bizi büyük acıya boğdu. Ancak bizler, onlara layık olacağız. Onları unutmayacağız. Onların isimlerini yaşatacağız. Hep birlikte daha iyi bir eğitim ve insana verilen değerin artması için çalışmaya devam edeceğiz. Sizler benim çocuklarım gibisiniz. Kendi çocuklarım gibi değerlisiniz. Sizin için, sizleri daha iyi yetiştirmek için çalışıyoruz. Dün kızlarımızın cenazelerine katıldık. Ben İzmir’de, arkadaşlarım Balıkesir’de idi. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Cenab-Hak kimseye böylesi bir acı yaşatmasın. Bundan sonra onlar için dua edelim, dualarımızı esirgemeyelim. Hepimizin başı sağ olsun. Öğrencilerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.” şeklinde konuştu.

Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Gürsoy konuşmakta zorlandığı belirterek “Mısra Buse ve Sude’yi yâd etmek için bir aradayız. Çok büyük bir acı. Allah sevdiklerine, ailesine, arkadaşlarına sabır versin. Mekânları cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Didem Deniz Anamur ise “Gönül isterdi ki burada daha farklı amaçlarla toplanmış olalım. Ancak büyük bir üzüntü, acı yaşıyoruz. Ben Sude’den çok memnundum. Yüzü gibi kendi de güzel bir kızımızdı. Saygılıydı. Bugün Sude ve Mısra Buse’yi anmak için toplandık. Vefamızı bu şekilde göstermek istedik. Acımız büyük. Öğrencilerimiz bizim için birer evlat. Ailelerin, sevenlerinin, hepimizin başı sağ olsun. Rabbim mekânlarını cennet kılsın.” şeklinde konuştu.

Mısra Buse ve Sude’nin arkadaşları da birer konuşma yaparak arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını, onları asla unutmayacaklarını belirttiler.

Anma töreni sırasında salonda bulunanlar gözyaşlarına boğuldu. Anma törenine katılanlar Mısra Buse ve Sude’nin fotoğrafı önüne karanfil bıraktılar. Tören sonrası vefat eden öğrencilerimiz için helva dağıtımı yapıldı.