HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Özel Çocuklardan Özel Gösteri
28 Mayıs 2022, Cumartesi
Özel Çocuklardan Özel Gösteri

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından yürütülen "Act Able Turkey" AB projesinin tiyatro gösterisi yapıldı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş projeye katkı sağlayanlara teşekkür ederek "Topluma katkı sağlayan bu tür projeleri çok önemsiyoruz. Üniversitemizin bu güzel projeyi yürütmesi de ayrıca çok değerli. Bu tür projelerin artarak devam etmesini dilerim' dedi.

Yaklaşık 2 yıl çeşitli alanında uzman akademisyenlerden eğitim alan özel çocuklar tarihi Havagazı Fabrikası'nda sahne aldı. Özel çocuklar, sahnede kendi özel hikayelerini anlattı. 'Bizde varız' diyen gençler; sahnede de ne kadar özel olduklarını gösterdi.

İtalya ve İspanya ile Türkiye'deki eğitim ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle yürütülen proje ile down sendromlu gençlerin sosyal hayata uyumunun kolaylaştırılması amaçlandı. Proje kapsamında down sendromlu 17 genç, 2 yıl süreyle oyunculuk eğitimi aldı. Projeye Uşak Üniversitesi'nden Doç. Dr. Özlem Duğan ve Atike Uçan da katkı sağladı.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Meral Özçınar, "Projemizdeki temel amacımız herhangi bir nedenle zihinsel yetersizlik yaşayan bireylerin toplum içinde adaptasyonunu sağlamaktır. Önemli bir sözlü ve yazılı iletişim engelleri var. Göz kontağı kurmak gibi çeşitli sıkıntılar yaşıyorlar. Amacımız bu sıkıntıları ortadan kaldırmak. Kendilerini ifade etme becerilerini yükseltmek. Toplum içinde üretken bir birey olmalarını sağlamak. Eğitimlerle birlikte gençlerimizin kullandıkları kelime sayıları arttı. Daha doğru nefes ve ses çıkarmaya başladılar. Özgüvenleri yükseldi. Sürdürülebilir bir iletişim becerisi kazandılar. Bir başka deyişle bu çocukların toplum içinde var olmalarını sağladık." dedi.