HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Erişilebilirlik ve Engelli Hakları Eğitimi Gerçekleştirildi
26 Mayıs 2022, Perşembe
Erişilebilirlik ve Engelli Hakları Eğitimi Gerçekleştirildi

Uşak Valiliği Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Uşak Üniversitesi Engelsiz Birim Koordinatörlüğü iş birliği ile akademik, idari ve sürekli işçi personellerine yönelik, “Erişilebilirlik ve Engelli Hakları” konulu eğitim Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, Engelsiz Birim Koordinatörü Dr. Öğretim üyesi Şule Güçyeter, akademik ve idari personeller ile sürekli işçilerin katılım sağladığı seminerde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli Sosyal Çalışmacı Nermin Esra Özkır ve Psikolog Erol Sağlan konuşmacı olarak yer aldı.

Özel gereksinimli bireylerin sahip olduğu haklardan bahseden Psikolog Erol Sağlan, “Engellilik genel olarak 5 kategoriye ayrılır. Bunlar; zihinsel engel, ortopedik engel, süreğen engel (Organ kaybıyla oluşan hastalıklar sonucu engelli hale gelen hastalıklardır. Akciğer, kalp, kanser, böbrek ve kan hastalıkları), görme engeli ve işitme-konuşma engelleridir. En yüksek engelli grubu da zihinsel engelliliktir” şeklinde konuştu.

Konuşmasında Sosyal Çalışmacı Nermin Esra Özkır ise erişilebilirliğin, herkesin istediği her yere, her hizmete bağımsız ve güvenli olarak ulaşabilmesi ve bunları kullanabilmesi olduğunu belirterek, “Bireylerin konutlarından, eğitim binalarına ve iş yerlerine; açık ve yeşil alanlardan, toplu taşıma araçlarından bilgi ve iletişim teknolojilerine kadar tüm alanlara ve tüm hizmetlere erişiyor olması gerekiyor” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, konuşmacılara verdikleri değerli bilgilerden dolayı teşekkür ederek, kurumlar arası işbirliğinin önemine değindi. Uşak Üniversitesi olarak erişilebilirlik konusunda tüm birimlerimizde özverili çalışmalar yapıldığını belirterek, “YÖK’ün bayrak ödüllerini birimlerimizin pek çoğu kazandı. Son olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın da yaptığı denetimler sonucu İslami ilimler Fakültemiz, yerleşke içinde bulunan meslek yüksekokulumuz ve Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanemiz de erişebilirlik bayraklarını aldı. Uşak Üniversitesi olarak ‘Engelsiz Üniversite’ olma yolunda çalışmalarımız artarak devam edecektir. Bir kez daha emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Öntuğ’un, Sosyal Çalışmacı Nermin Esra Özkır ve Psikolog Erol Sağlan’a üniversitemiz adına teşekkür belgesi vermesinin ardından sona erdi.