HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Akademisyen ve Doktora Öğrencilerine Yönelik TÜBİTAK Programları Bilgilendirme Günü Gerçekleştirildi
26 Mayıs 2022, Perşembe
Akademisyen ve Doktora Öğrencilerine Yönelik TÜBİTAK Programları Bilgilendirme Günü Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından, Mühendislik Fakültesi akademisyenleri ve doktora öğrencilerine yönelik, TÜBİTAK 2244, 2209 A ve 2209 B programlarının tanıtıldığı bilgilendirme günü gerçekleştirildi.

Etkinliğin birinci bölümünde UTTO Üniversite-Sanayi İşbirliği Birimi Öğretim Görevlisi Fatih Yalçın, TÜBİTAK 2244-Sanayi Doktora Programının tanıtımını yaparak; başvuru süreçleri, uygulama esasları, destek süresi, miktarı ve firmalarla gerçekleştirilecek iş birliği modelleri hakkında bilgi verdi.

Etkinliğin ikinci bölümünde ise UTTO Proje Destek Birimi Öğretim Görevlisi Dr. Gülşah Başkan tarafından, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve TÜBİTAK 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programları tanıtılarak, destek miktarı, başvuru koşulları, proje ekibinin oluşturulması, başvuru esnasında gerekli belgeler ve proje değerlendirme kriterleri hakkında bilgilendirme yapıldı. 

Etkinlik, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.