HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi Tekstil Firmalarına Destek Olmaya Devam Ediyor
17 Mayıs 2022, Salı
Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi Tekstil Firmalarına Destek Olmaya Devam Ediyor

Türkiye'nin ilk tam entegre tesisi olarak kurulan, Türkiye'den ABD'ye nevresim ihracatında lider, Avrupa ev tekstili ürünlerinde uluslararası markaların onaylı tedarikçisi,  4 bin 250 çalışanı ve toplam 500.000 metrekare alan üzerinde yer alan fabrikası ile dünya standartlarında dev bir tesise sahip olan Menderes Tekstil San. ve Tic. A.Ş ile Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım, Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

DTS Tasarım Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eren Öner konuyla ilgili yaptığı açıklamada DTS Tekstil Tasarım ekibinden Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Nilüfer Ünay Çubukçu ve Öğr. Gör. Neslihan Öpöz ile Denizli'de firmaya yapılan ziyaretler ve Menderes Tekstil yetkililerinin DTS Tasarım Merkezinde yaptığı incelemeler neticesinde tasarım konusunda çalışmalar yapmak üzere protokol imzalandığını belirtti. İmzalanan protokol ile firmanın öneri ve beklentilerine göre DTS’nin tasarım hazırlıklarına başladığını aktaran Doç. Dr. Öner, “Firma tarafından DTS Tasarım Ekibimize aktarılan temalar ışığında, nevresim ve gömleklik alanında tasarımlar ve koleksiyonlar firmaya sunuldu. Gelinen noktada merkezimiz tarafından firmaya özel olarak hazırlanan ve firmanın takdirini kazanan çalışmalar arasından ilk planda 26 farklı desen içeren 7 tasarımdan oluşan bir koleksiyon seçkisi 21-24 Haziran 2022 tarihlerinde Almanya’da gerçekleşecek olan Heimtextil/Frankfurt Fuarında sunulacak.”dedi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, DTS Tasarım Merkezinin yaptığı çalışmalarla Türk firmalarının tasarım konusundaki dışa bağımlılığını azalttığına dikkat çekti. Deri, tekstil ve seramik firmalarına destek olmaya devam ettiklerini sözlerine ekleyen Rektör Savaş, firma ile yapılan işbirliği protokolünün hayırlı olmasını diledi.