HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / TÜBİTAK 2242 ve STAR Programları Üniversite Öğrencilerine Tanıtıldı
20 Nisan 2022, Çarşamba
TÜBİTAK 2242 ve STAR Programları Üniversite Öğrencilerine Tanıtıldı

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen “Üniversite Öğrencileri için TÜBİTAK 2242, STAR Programlarının Tanıtımı ve Proje Hazırlama Stratejileri” konulu etkinlik, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Selami Balcı’nın verdiği çevrimiçi eğitimle 19 Nisan tarihinde gerçekleştirildi.

İki üniversitenin öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen eğitimin ilk bölümünde, TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarına başvuru koşulları, yarışma kategorileri, değerlendirme kriterleri, etik ihlal gerekçeleri ve araştırma projesinin nasıl hazırlanacağı konularında bilgi verildi.

Eğitimin ikinci yarısında TÜBİTAK 2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programına (STAR) başvuru koşulları, başvurunun nasıl gerçekleştirileceği ve burs miktarları anlatıldı.

Üniversite öğrencileri için araştırma proje yarışmalarını, daha önceki yıllarda kabul edilmiş örnek projelerle anlatan Doç. Dr. Selami Balcı, proje başvurularında dikkat edilmesi gereken süreçleri aktardı. Etkinlik, katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.