HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 2022 ALES 1 Sınav Güvenlik Toplantısı Gerçekleşti
15 Nisan 2022, Cuma
2022 ALES 1 Sınav Güvenlik Toplantısı Gerçekleşti

 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 17 Nisan 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek “2022 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/1)” öncesi Uşak Üniversitesi ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğü tarafından sınav güvenliği toplantısı gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi Senato Odasında yapılan toplantıya, Koordinasyon Kurul Başkanı Prof. Dr. Ekrem Savaş, Vali Yardımcısı Eyüp Fırat, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Jandarma Komutanı J. Albay Murat Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kurnaz, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Huriye Akyol İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas ve Sınav Organizasyon Koordinatörü Prof. Dr. Sadiye Tutsak katıldı. Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş sınava ilişkin yaptığı açıklamalarda, toplantıda 2022 ALES/1 sınavının yapılacağı binalarda güvenlik önlemlerinin sağlanması, bu yönde alınacak tedbirler, adayların sınav binalarına ulaşımı, soruların sınav merkezinde sınav öncesi ve sonrasında alınacak önlemlerle ilgili fikir ve görüşlerde bulunulduğunu belirtti.

Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Sınav 17 Nisan 2022 saat 10.15’te Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınava yaklaşık 772 aday sınava katılacak. ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğü olarak olarak tüm tedbirlerimizi aldık. Sınava girecek adaylara başarılar dilerim”. dedi.

Sınavına girecek adayların, Sınav Giriş Belgeleri, Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı (Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçici kimlik belgesi veya süresi geçerli pasaport gibi) sınav kılavuzunda belirtilen geçerli kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Nüfus cüzdanlarını/Kimlik kartlarını kaybedenler veya yeniden çıkarmak isteyen adaylar için, 17 Nisan Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü açık olacaktır. Ayrıca sınav günü sınav binasına alınacak son saat 10.00’dır. Bu saatten sonra sınav binasına adaylar kesinlikle alınmayacak ve sınav 10.15’te başlayacaktır." ifadelerine yer verdi.

Sınav Güvenliği toplantısının ardından Sınav Organizasyon Koordinatörü Prof. Dr. Sadiye Tutsak tarafından, 2022 ALES/1 sınavı öncesi online “Görevli Eğitimi” verildi. Bina Sınav Sorumluları ve Bina Sınav Sorumlusu Yardımcılarına yönelik gerçekleştirilen eğitimde sınav günü ve sonrasında alınacak tedbirler ve Covid-19 salgını sebebiyle alınacak önlemlerle ilgili detaylı bilgi verdi.