HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Otizm Farkındalık Günü Etkinliği
4 Nisan 2022, Pazartesi
Otizm Farkındalık Günü Etkinliği

Otizme dikkat çekmek, farkındalığı artırmak ve otizmle ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 2008 yılında ilan edilen 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Uşak Üniversitesi Engelsiz Birim Koordinatörlüğü tarafından "Şaka değil! Otizm. Farkındayım, İz Bırakıyorum" etkinliği düzenlendi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde yapılan etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Helvacı, Engelsiz Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Şule Güçyeter, Koordinatör Yardımcısı R. Nalan Ayvazoğlu, Özel Eğitim Bölümü ve Özel Eğitim Topluluğu öğrencileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Engelsiz Birim Koordinatörü ve Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Dr. Şule Güçyeter, Otizm Farkındalık Ayı çerçevesinde Uşak Üniversitesi’nde ve ilimizde, otizm ve otizmli bireylerin toplumsal yaşama katılımı konusunda farkındalığın ve duyarlılığın artmasına yönelik ışık yakmak adına bu etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu ise günün anlam ve önemine dikkat çektiği konuşmasında; Bilim insanları Albert Einstein ve Tesla, Microsoft’un kurucusu Bill Gates, ünlü heykeltıraş ve ressam Michelangelo, ünlü besteci Wolfgang Amadeus Mozart, Apple bilgisayar firmasının eski CEO'su Steve Jobs, ünlü film yönetmeni Stanley Kubrick, ünlü çocuk masalları yazarı Hans Christian Andersen gibi isimlerin ortak özelliklerinin otizmli bireyler olduğuna dikkat çekti. Erken teşhis ve gerekli ilgiyle otizmli bireylerin toplumsal hayatta var olduklarını belirten Prof. Dr. Nakilcioğlu etkinliği düzenleyen Engelsiz Birim Koordinatörlüğüne ve emeği geçenlere teşekkür etti.

2 Nisan’da başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve bu konudaki farkındalığın artırılmasıyla, erken teşhis ve eğitim hizmetlerinin yaygınlaştırılmasıyla ilgili bilgilerin verildiği etkinlikte Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Üzeyir Emre Kıyak “Otizm Nedir?” ve Dr. Öğr. Üyesi R. Nalan Ayvazoğlu “Toplumsal Yaşamda Otizmli Yetişkinler” başlıklı sunumlarını yaptı. Etkinlikte ayrıca otizmli birey Muhammet Çağrı Ayva ile söyleşi, fuaye alanında öğrencilerin hazırladığı panoya el izi bırakma etkinliği ve yine öğrencilerin konuya dikkat çekmek için hazırladıkları hatıra hediyelerin dağıtımı yapıldı ve öğretim materyalleri sergilendi.

Etkinlik, katılımcıların fuaye alanında yer alan panoya el izi bırakmalarının ve öğretim materyalleri sergisini gezmelerinin ardından sona erdi.