HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş Öğrencilerle Öğle Yemeğinde Bir Araya Geldi
31 Mart 2022, Perşembe
Rektör Savaş Öğrencilerle Öğle Yemeğinde Bir Araya Geldi

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı başında hizmete giren Öğrenci Yaşam Merkezinde öğrencilerle öğle yemeğinde bir araya geldi. Öğrencilere yemek boyunca eşlik eden Rektör Savaş, öğrencilerin görüş, istek ve önerilerini dinledi.

Yemek sonrasında açıklama yapan Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Bugün eski öğrencilik günlerime geri döndüm. Sevgili öğrencilerimle birlikte yemek sırasına girdik, yaklaşmakta olan Ramazan Ayının ruhuna uygun olarak aynı sofrayı paylaştık. İçinde bulunduğumuz yemekhanemiz, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı başında hizmete girdi. Bugün, hem öğrencilerimizle birlikte olmak hem de onların yemekhane ve üniversite ile ilgili düşüncelerini ve görüşlerini almak, taleplerini ve önerilerini dinlemek için bir araya geldim. Bu yıl yemek hizmetleri noktasında değişikliğe gitmek durumunda kaldık. Bir önceki dönemde yemek hizmeti veren firmamızın sözleşmesi bitmeden ayrılma isteği yönetimimize ulaştı. Bu nedenle Ocak ayında yeniden yemek ihalemizi gerçekleştirdik. Üniversitemizde günde iki öğün, dört çeşit verdiğimiz yemeğin maliyeti 18 TL ve bunun 12 TL’sini Rektörlük olarak biz karşılıyoruz. İhale sonucunda öğrencilerimizin bir öğünde dört çeşit yemek için ödedikleri yemek ücreti ise 6 TL oldu. Ödeme gücüne sahip olmayan öğrencilerimize, yetim-öksüz ve özel gereksinimli öğrencilerimize, milli sporcularımıza, şehit ve gazi yakını olan öğrencilerimize Üniversite olarak yemek bursu sağlıyoruz. Bir Eylül Yerleşkemizde yaklaşık 7 bin öğrencimiz aynı anda yemek yiyebiliyor. Ayrıca şehir merkezimizdeki Diş Hekimliği Fakültemizde ve 5 ilçemizde bulunan meslek yüksekokullarımızda dâhil yaklaşık 29 bin öğrenciye yemek hizmeti veriyoruz.” dedi.

Savaş, “Öğrencilerimizin en iyi hizmeti almaları için çalışıyoruz.”

Geçtiğimiz aylarda ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikasını aldıklarını sözlerine ekleyen Rektör Savaş, “Yemekhanemizdeki her süreç, kalite standartları çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerimizin en iyi hizmeti almaları için çalışıyoruz. Uşak Üniversitesi olarak öğrencilerimize en makul fiyata, sağlıklı, temiz ve en iyi yemek hizmetini sunduğumuzu söyleyebilirim. Öğrencilerimiz sohbetimizde, sunulan hizmetin kalitesinden de oldukça memnun olduklarını ifade ettiler. Biz öğrencilerimizle bir araya geldiğimiz etkinlikler yaparak onların sorun ve önerilerini dinliyoruz. Öğrenci topluluklarımız ve Öğrenci Konseyimiz de bize öğrencilerimizin isteklerini iletiyor. Ayrıca öğrencilerimizin benimle direkt irtibata geçebilmelerini sağlayan ‘Rektöre Yaz’ uygulamasını başlattık. İsteyen her öğrencimiz bizimle iletişime geçebilir. Yaptığımız çalışmaların her zaman daha iyisini yapmak istiyoruz. Elbette eksikliklerimiz olacaktır. Bunu da doğru ve etkili iletişimle, anlayışla gidereceğiz. Yemek saatlerinde yeni bir düzenlemeye gidiyoruz. İftar saatlerini göz önünde bulundurarak Ramazan Ayı boyunca akşam yemeği saatini 20.30'a kadar uzattık. Şimdiden Ramazan Ayının verdiği bereketin iftar sofralarınıza tаt ve huzur getirmesi dileğiyle. Hayırlı Ramazanlar dilerim.” ifadelerini kullandı.