HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Hakikat ve Kütüphaneler Temalı Etkinlikler Gerçekleştirildi
30 Mart 2022, Çarşamba
Hakikat ve Kütüphaneler Temalı Etkinlikler Gerçekleştirildi

Türkiye'de 1964’ten beri her yıl kutlanan ve bu yıl “Hakikat ve Kütüphaneler” temasıyla 28 Mart - 3 Nisan’da gerçekleşecek olan 58. Kütüphane Haftası dolayısıyla, Uşak Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 29-30 Mart tarihlerinde etkinlikler düzenlendi.

İlk etkinlik 29 Mart tarihinde Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşti.

Etkinlikte konuşan Uşak Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Süleyman Demirhan, okumanın insanın hayatı tanımak için yaptığı en önemli eylemlerden biri olduğunu belirterek bu bağlamda insanlık için çok önemli olan kitabın, eğitimin, bilimin, sanatın ve kültürün temelini oluşturduğunu söyledi. Beşeriyetin hafızası olarak nitelendirilen kütüphanelerin yazının icadıyla birlikte oluştuğunu aktaran Demirhan kütüphanelerin geçmişle gelecek arasında bir köprü olduğunu aktardı.

Etkinlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşayan sıra dışı halk kütüphanesi kullanıcılarını anlatan ‘Sıra Dışı Okurlar 2021’ adlı belgesel yayınlandı. Belgesel gösteriminin ardından, 2021 yılında Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesinden en çok ödünç kitap alan Öğretim Görevlisi Özlem Işıklar ve öğrencimiz Nergül Acar’a hediye kitap verildi. Etkinlikte Ostim Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Ahmet Anıl Müngen “Yapay Zekâ İle Akademik Araştırma” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Dr. Müngen, sunumunda verinin bilgiye, bilginin bilime ve bilimin de bilgeliğe dönüşmesinin önemine vurgu yaptı. Günümüzde makine öğrenmesi, yapay zekâ ve derin öğrenmenin, insanları her alanda etkilediğini belirten Dr. Müngen, kütüphanecilikte yapay zekânın, kullanıcılara büyük kolaylıklar sağladığını söyledi. Yapay zekânın, özellikle akademisyenler açısından, araştırma yaptıkları konuyla ilgili bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırdığını anlatan Dr. Müngen kütüphanelerin arama motorlarıyla ilgili örnekler verdi.

İlk etkinliğin ardından 30 Mart tarihinde Mende İlkokulunda, Uşak Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından toplanan kitaplar okul kütüphanesine teslim edildi ve çocuklarla okuma etkinliği gerçekleştirildi.