HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Rektörü Ekrem Savaş’ın Sanayici Ziyaretleri Devam Ediyor
30 Mart 2022, Çarşamba
Uşak Üniversitesi Rektörü Ekrem Savaş’ın Sanayici Ziyaretleri Devam Ediyor

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) “Üniversite-Sanayi işbirlikleri kapsamında ildeki sanayi kuruluşlarını ziyaret etmeye devam ediyor. Ziyaretler çerçevesinde Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, UTTO Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Atike İnce Yardımcı ve Üniversite-Sanayi işbirliği uzmanı Öğr. Gör. Fatih Yalçın, Uşak Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yer alan Saçlı Tekstil firmasını ziyaret etti.

Firma yetkilileri Halil İbrahim Saçlı ve Ömer Saçlı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda; tekstil sektörü ve ikili işbirlikleri hakkında karşılıklı fikir alışverişi gerçekleştirildi.

Üniversite olarak “Üniversite-Sanayi” işbirlikleri kapsamında yaptıkları çalışmaları anlatan Rektör Savaş; Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi çatısı altında tekstil alanında önemli işlere imza attıklarını aktardı. Ayrıca sanayinin ihtiyaç duyacağı teknik personel eğitimi hakkında istişarede bulunulan toplantıda, Uşak Üniversitesi tarafından ildeki çalışanlara verilmesi planlanan teknik eğitim programları ve konuları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren firma yetkilileri, Uşak Üniversitesinin “Üniversite-Sanayi” işbirliği adına yaptığı çalışmaların bölge ekonomisine ve sanayicisine çok önemli katkılar sağladığını dile getirdiler. Ziyaret, Saçlı Tekstil tesislerindeki gezinin ardından son buldu.