HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Sanatın Değerleri Sergisi Açıldı
29 Mart 2022, Salı
Sanatın Değerleri Sergisi Açıldı

Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Sanatın Değerleri” öğretim elemanları sergisi sanatseverlerle buluştu. Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında 29 Mart tarihinde açılan sergiye, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İncilay Yurdakul, fakülte dekanları, meslek yüksekokulu müdürleri, öğretim elemanları, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılışta yaptığı konuşmasında Güzel Sanatlar Fakültesi çalışmalarının üniversite için önemine dikkat çeken Prof. Dr. Öntuğ, “Böylesi değerli eserlerin yer aldığı karma sergide sizlerle bir arada olduğum için çok mutluyum. Daha önce de Dekanımız Prof. Dr. İncilay Yurdakul ve hocalarımızın yapmış olduğu sergilerde bulundum. Dekanımız, ekibiyle beraber çok iyi işler yapıyor. Bir ekip düzenli ve koordineli çalıştıktan sonra başarılı işler ortaya çıkar. Tüm hocalarımıza emek ve gayretlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesinin ortaya koyduğu ürünlerin üniversite görünürlüğü açısından önemli çalışmalar olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Öntuğ, “Bir hocam derdi ki “Sanatçının işine çok karışma ne yapacaksa serbestçe yapsın çünkü sanatçı serbest ve huzurlu olursa ürünü ortaya koyar.” Bu açıdan Güzel Sanatlar Fakültemiz hocalarının ve öğrencilerimizin bu yöndeki çaba ve gayretlerinin bir kez daha takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Sanat ve Tasarımın Birleştiği Eserler Sergileniyor

Sergi açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. İncilay Yurdakul ise Sanatın, bir büyük ‘S’ ile başlayan ve dünya yaşamını etkileyen en büyük olgulardan birisi olduğu sözünü hatırlatarak, “Sanat yaşamımızı planladı, yaşamımızı kurguladı, hayal dünyamızı yeniden yarattı ve dünyadaki bütün değişimlerin bir öngörüsünü sundu. Bugün, burada sadece sanatı değil aynı zamanda sanatın yanında tasarımı da göreceksiniz. Bugün artık sanat ve tasarım kavramlarını birbirinden ayırmak mümkün değil yan yana koşuyorlar ve hayatımızı yeniden şekillendiriyorlar. Son söz olarak ‘Dünyayı sanat kurtaracak diyorum. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Açılış konuşmalarının ardından sanatseverler sergiyi gezerek, eserler hakkında bilgi aldı. Resimden, seramiğe, moda tasarımından geleneksel el sanatlarına; güzel sanatlar alanlarından 29 öğretim elemanının katılımıyla gerçekleştirilen “Sanatın Değerleri” adlı sergi, 29 Mart-8 Nisan 2022 tarihleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.