HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Fen ve Mühendislik Bilimlerinde TÜBİTAK 2209 Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimi Verildi
24 Mart 2022, Perşembe
Fen ve Mühendislik Bilimlerinde TÜBİTAK 2209 Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimi Verildi

TÜBİTAK BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği kapsamında Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) tarafından yürütülen “Fen ve Mühendislik Bilimlerinde TÜBİTAK 2209 Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimi” 16-18 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Lisans ve önlisans düzeyindeki öğrencileri araştırma yapmaya teşvik etmeyi hedefleyen, akademik anlamda öğrencilere proje hazırlama ve yürütme tecrübesi kazandırmaya yönelik TÜBİTAK 2209 Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri desteği eğitimlerinde, Fen ve Mühendislik öğrencilerinin hayata geçirebilecekleri çalışmalar hakkında eğitimler verildi. Öğrencilerin daha üniversitedeyken projelendirme sürecine dahil olmalarını sağlamaya yönelik 3 gün süren eğitimde, Uşak Üniversitesi öğrencilerine uygulamalı olarak proje yazım süreçleriyle ilgili bilgiler paylaşıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, üniversitemizde proje kapasitesinin arttırılmasının büyük önem taşıdığını aktararak, özellikle öğrenci projelerinin artması, öğrencilere proje kültürünün aşılanması adına bu eğitimlerin devamlı hale getirildiğini ifade etti. Öğrencilere, araştırma- geliştirme projelerinin yanında sivil toplum projelerine ve toplumsal katkıya yönelik projeler de yazmalarını tavsiye eden Prof. Dr. Savaş, etkinliğin düzenlenmesinde emeği olan UTTO ekibine ve eğitmen olarak katılım sağlayan akademisyenlere teşekkürlerinden sonra eğitim Doç. Dr. Cahit Gürer’in dersi ile başladı.

Üniversitemiz öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitimde, Pamukkale Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Cem Gök, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden Prof. Dr. Sinem Yaprak Karavana ve Prof. Dr. Pınar Kara Kadayıfçılar, Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Utku Köse, Afyon Kocatepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Cahit Gürer, Uşak Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Canan Kandilli ve Gıda Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Onur Güneşer eğitmen olarak yer aldı.