HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / TÜBİTAK Genç Girişimci Programı Tanıtıldı
10 Mart 2022, Perşembe
TÜBİTAK Genç Girişimci Programı Tanıtıldı

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) ve Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğinde, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Programı Tanıtım ve Bilgilendirme etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla, UTTO Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Atike İnce Yardımcı’nın moderatörlüğünde ve Ankara TTO Girişimcilik Uzman Yardımcısı Gözde Uysal’ın sunumu ile çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.   

Gözde Uysal, Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Programında, teminat alınmaksızın, geri ödemesiz (hibe) olarak 200 bin liraya kadar sermaye desteği verildiğini; başvurunun ön lisans, lisans, lisansüstü öğrenciler ve mezunlar ile akademisyenlere açık olduğunu belirtti.

Uysal’ın, TÜBİTAK BİGG’in başvuru süreçleriyle ilgili ayrıntılı bilgi verdiği etkinlik, Dr. Atike İnce Yardımcı’nın kendisine teşekkür konuşmasıyla son buldu.

TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Destek Programı (BİGG); girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulmasını amaçlıyor.