HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Öğrencileri ve Mezunları EGEKAF 22’ye Katılacak
10 Şubat 2022, Perşembe
Uşak Üniversitesi Öğrencileri ve Mezunları EGEKAF 22’ye Katılacak

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın katıldığı EGEKAF Tanıtım Toplantısı, Ege Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin koordinasyonunda, Ege Üniversitesinin (EÜ) ev sahipliğinde bölgenin 20 üniversitesinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan “Ege Bölgesi Kariyer Fuarı (EGEKAF)” için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. EÜ Yeni Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, EGEKAF’ta yer alacak 20 üniversitenin rektörleri, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, “Ege Üniversitesi ev sahipliğinde, paydaş üniversitelerin kariyer merkezlerinin desteği ile 500’e yakın şirket ve 100 bin öğrenci ile fuarımızı gerçekleştirmek istiyoruz. Bu sayılara ulaştığımızda organizasyonumuz, dünyanın en büyük kariyer fuarlarından biri haline gelecek” dedi.

Uşak Üniversitesinin paydaş üniversiteler arasında yer aldığı EGEKAF'22, 21-22 Mart 2022 tarihlerinde, İzmir Fuar Alanında "Yetenek Her Yerde" teması ile kapılarını gençlere açacak.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş konuyla ilgili verdiği bilgide, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda düzenlenen Bölgesel Kariyer Fuarlarının, üniversiteler, kamu ve özel sektör kurumları ve meslek odalarının iş birliği ile 2019 yılından bu yana düzenlendiğini belirtti. İzmir Fuar Alanında gerçekleştirilecek EGEKAF’a toplamda 20 üniversitenin öğrencileri ve mezunlarının katılacağını aktaran Rektör Savaş “Fuara katılan öğrenciler, firmaların insan kaynakları yetkilileri ile görüşüp, iş ve staj olanakları ile kariyer imkânları konularında ilk ağızdan bilgi alabilecek. Ayrıca çeşitli paneller ve mülakat simülasyonları gibi etkinlikler ile de kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlama imkânı bulabilecekler. Biz de Uşak Üniversitesi olarak öğrencilerimiz ve mezunlarımızla fuarda olacağız. Fuarın ülkemiz ve gençlerimiz için oldukça faydalı olacağına inanıyorum. Başta Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisimiz olmak üzere tüm paydaş üniversitelere ve fuarda yer alan kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.” dedi.