HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Akademik Birim Öz Değerlendirme Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
13 Ocak 2022, Perşembe
Akademik Birim Öz Değerlendirme Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Akademik Birim Öz Değerlendirme Bilgilendirme Toplantısı”, Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokul müdürleri ve bölüm başkanları katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, kalite çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü ifade ederek, hedeflerinin “2023 yılında YÖKAK Kalite Belgesini” almak olduğunu belirtti. Göreve geldikleri ilk andan itibaren, Uşak Üniversitesinde kalite kültürünün benimsenmesi ve sürekli hale gelmesi yönünde çalıştıklarını aktaran Prof. Dr. Savaş, “Ders vermek ve araştırma yapmak temel görevimiz. Bu temel görevlerimiz yanında, üniversitemizin gelişmesi için fikir üretmek, elimizi taşın altına koymak, her öğretim elemanımızın görevlerinden olduğunu düşünüyorum. Hızla değişen dünyada, yeni nesil çok seçici. Üniversite tercihlerini yaparken birçok ölçüte bakıyorlar. Biz de üniversite olarak kalite standartlarımızı sürekli hale getirerek tercih edilebilirliğimizi artıracağız. Yaptığımız çalışmalar bugüne ve yarına mahsus değil, çok daha ilerisi içindir. Bugüne kadar yaptığınız çalışmalar dolayısıyla da hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Uşak Üniversitesinde eğitim-öğretimde kalite güvence sisteminin güçlendirilmesi yönünde yürütülen çalışmaların aktarıldığı toplantıda, Kalite Koordinatörlüğünden Öğretim Görevlisi Barış Sardoğan “Akademik Birim Öz Değerlendirme” raporu hakkında bilgi vererek soruları cevapladı.